Høytidelig og nedskalert markering for tredjeårsstudentene

Med noen smitteverntiltak på plass, ble årets tredjeårsstudenter feiret i Bodø og Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Selv om koronapandemien satte en stopper for en vanlig avslutningsseremoni for avgangsstudentene ved Politihøgskolen, også i år, ble det likevel en nedskalert markering for årets tredjeårsstudenter. Ved Politihøgskolen i Oslo ble tredjeårsstudentene delt opp i fem puljer, som hadde markering etter tur på skolens uteområde.

Rektor Nina Skarpenes var til stede og holdt tale for avgangsstudentene. Hun forteller at de måtte dele det opp, for å klare å ha en fysisk markering i år.

- Det ble veldig annerledes enn vi pleier, for her pleier familie og venner også å komme til flaggheising og nedlegging av krans og så videre. Studentene hadde lyst til å ha en avslutning, og det skjønner jeg veldig godt. Så nå har vi laget en skikkelig logistikk på an noen studenter kommer først, og så må de ut av porten igjen, før andre studenter kan komme inn, sier Skarpenes.

Politistudentene i Bodø kunne samles innendørs, siden smittetrykket i byen har holdt seg lavt den siste tiden.
Politistudentene i Bodø kunne samles innendørs, siden smittetrykket i byen har holdt seg lavt den siste tiden.

Avlyst i Stavern

Til tross for en nedskalert markering, er hun likevel godt fornøyd.

Roseseremoni under markeringen i Bodø.
Roseseremoni under markeringen i Bodø.

- Jeg synes det ble en veldig fin avslutning. Det betyr mye å ha en markering av dette. Det er en høytidsdag når man er ferdig med en bachelor, og Politihøgskolen pleier å markere det veldig høytidelig på alle de tre studiestedene våre. Det at vi fikk til en liten, tilpasset avslutning synes jeg er veldig viktig og fint, sier hun.

Skarpenes forklarer at markeringen i Stavern ble avlyst på grunn av høye smittetall. De får derfor en digital markering, hvor justisminister Monica Mæland og politidirektør Benedicte Bjørnøland vil holde taler.

Høytidsstemning

I Bodø måtte studentene holde på lua, men strakk den høyt i været på slutten av markeringen.
I Bodø måtte studentene holde på lua, men strakk den høyt i været på slutten av markeringen.

I Bodø ble seremonien avholdt fredag i forrige uke. Johnny Steinbakk, avdelingsleder for bachelorutdanningen ved Politihøgskolen i Bodø, forteller at det ble høytidsstemning, til tross for koronarestiksjoner.

Johnny Steinbakk, avdelingsleder for bachelorutdanningen ved Politihøgskolen i Bodø.
Johnny Steinbakk, avdelingsleder for bachelorutdanningen ved Politihøgskolen i Bodø.

- Vi var i den heldige situasjonen at vi fikk lov til å ha et innendørs arrangement på inntil 200 personer, med faste plasser. Det var 122 studenter som var påmeldt og vi overholdt smittevernreglene til punkt og prikke. Studentene var feststemt, og det var tydelig at de gledet seg til avslutningen. Vi hadde et fint program med fin musikk med korps og kulturelle innslag, sier Steinbakk.

Han legger til at de på grunn av korona ikke kastet lua i været, men at alle studentene i stedet strakk lua i været mens de holdt den.

- Så alle reiste seg opp og strakk lua i været sammen, forteller han.

I Bodø fikk også alle studentene en rose, som de plukket opp selv, før de gikk hver for seg forbi kameraet ble rosen i hånden. Dette ble gjort i stedet for å dele ut vitnemålet, som studentene får tilsendt i posten.

- Jeg har fått tilbakemeldinger fra studentene om at det var en fin markering, og de takket for det. Smittetrykket i Bodø har vært svært lavt den siste tiden, så vi har vært heldige, sier han.