Hilde Hognestad Straumann, gleder seg til å ta fatt på oppgavene som ny seksjonsleder for helikoptertjenesten. Bildet er tatt utenfor Aurskog-Høland lensmannskontor, hvor hun tidlgiere jobbet som lensmann.
Hilde Hognestad Straumann, gleder seg til å ta fatt på oppgavene som ny seksjonsleder for helikoptertjenesten. Bildet er tatt utenfor Aurskog-Høland lensmannskontor, hvor hun tidlgiere jobbet som lensmann.

Hun er ny leder for Helikoptertjenesten

Hilde Hognestad Straumann starter i jobben 1. juni.

Publisert Sist oppdatert

Hilde Hognestad Straumann er ansatt som ny seksjonsleder ved Helikoptertjenesten. Hun kommer fra jobben som leder av Stab i Felles enhet for Utlending og forvaltning i Øst politidistrikt, og forteller at hun gleder seg til å ta fatt på de nye arbeidsoppgavene.

- Jeg gleder meg til å jobbe med de dyktige medarbeiderne som finnes i helikoptertjenesten, som jobber i det operative sporet og er kunnskapsmedarbeidere. Det blir veldig interessant å få være med på å utvikle hvordan helikoptertjenesten skal samarbeide med de felles bistandsressursene på Beredskapssenteret, og hvordan vi som er bistandsressurser skal få til å jobbe mer på tvers, og lage et enda bedre politi for hele Norge, sier hun, til Politiforum.

Se hele søkerlista til stillingen lenger ned i artikkelen.

De nasjonale bistandsressursene flyttet inn på Beredskapssenteret på Taraldrud i begynnelsen av november i fjor. Her er Helikoptertjenesten stasjonert sammen med Beredskapstroppen, Bombegruppa og krise- og gisselforhandlertjenesten.

Hognestad Straumann gleder seg også til å se mulighetene som ligger i det nye senteret, og hvordan det muliggjør et bedre samarbeid mellom bistandsressursene.

Hognestad tar over etter Freddy Rotseth, som de siste seks årene har han vært leder for Helikoptertjenesten. Rotseth begynte i ny jobb som leder for Beredskapstroppen i november.

Bred erfaring

I tillegg til erfaring som leder for Stab i Felles enhet for Utlending og Forvaltning, har Hognestad Straumann også erfaring som lensmann i Aurskog-Høland, avsnittsleder for operasjonssenteret hos PST og 14 års erfaring som livvakt.

- Du har erfaring fra mange deler av politiet?

Helikoptertjenesten holder til på Beredskapssenteret.
Helikoptertjenesten holder til på Beredskapssenteret.

- Jeg tror det er en av grunnene til at jeg har fått denne jobben. Jeg har erfaring fra et operativt spesialfelt, samtidig som jeg også har jobbet med strategisk virksomhetsstyring og endringsprosesser, og har bidratt til å bygge opp et nytt operasjonssenter i PST. Da jeg kom inn i jobben som lensmann, skulle politireformen iverksettes, og jeg stod også i en endringsprosess der, sier hun.

- Det er spesielt spennende å være seksjonsleder i Helikoptertjenesten. Der står man i det politioperative, samtidig som man har en fot innenfor luftfart. Da blir det en balansegang mellom å drive et lite flyselskap i politiet, og være en god bistandsressurs. Her er det mye nytt å lære seg, og det ser jeg veldig frem til, sier hun.

- God kombinasjon

Ole Vidar Dahl, leder for Felles enhet for nasjonale bistandsressurser, er glad for å få Hognestad Straumann med på laget.

- Det var veldig gode søkere til denne stillingen, og hard konkurranse. Hognestad Straumann fremstod som den beste søkeren, og vi er veldig glade for å få henne med på laget. Det som gjør henne til den beste søkeren er bredden i hennes kunnskaper og kompetanse, i tillegg til erfaringen hun har. Særlig kombinasjonen med ledererfaringen og lederkompetanse sammen med livvakttjenesten, er en god kombinasjon, sier Dahl, til Politiforum.

Han legger til at det er nyttig å få inn en person til Beredskapssenteret med kompetanse utenfra.

- Vi ser frem til at hun blir med på å utvikle tjenestene videre. Hun kommer inn i et nyetablert senter hvor vi har blanke ark og skal jobbe med å få mest mulig effekt av senteret. Hun blir en del av ledergruppa som er premissleverandør for videreutvikling av de nasjonale bistandsressursene. Vi skal også trene opp IP3-mannskaper fra resten av politi-Norge fra og med august. Som del av ledergruppa kan hun også forme denne videreutviklingen av politi-Norge, sier Ole Vidar Dahl.

Disse søkte jobben som seksjonsleder for helikoptertjenesten

1. Unntatt offentlighet, mann

2. Ellefsen, Arnfinn (46), Pob/avsnittsleder/aksjonsleder

3. Straumann, Hilde Hognestad (50), Leder Stab FUF

4. Kristiansen, Trond Magnus (45), Fagleder aksjon

5. Unntatt offentlighet, mann

6. Solberg, Torgrim (50), Politioverbetjent

7. Siden det kun stod e-post på den offisielle søkerlisten er denne anonymistert, (31), mann

8. Lundin, Kjell Arne (50), Sysselmannsførstebetjent

9. Wold, Thomas (43), Politioverbetjent, politifaglig stab.

LES OGSÅ: Bli med på innsiden av beredskapssenteret

Powered by Labrador CMS