Grenland politistasjon i Skein
Grenland politistasjon i Skein

Håndgranat levert inn i politivakta - Grenland politistasjon evakuert

Skal ha fått håndgranat levert i en bøtte.

Publisert

– Politiet er i ferd med å evakuere deler av politistasjonen. Grunnen er at det har blitt levert inn eksplosiver på vakta på politistasjonen.

Det skrev operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt i en Twitter-melding i ettermiddag. Grenland politistasjon i Skien ble evakuert og politiets bombegruppe varslet. Rundt klokka 16 ble det klart at granaten var sikret og at evakueringen opphørte.

En ansatt Politiforum har snakket med, sier at eksplosiver skal ha blitt levert i skranken og at alle ansatte evakueres ut på utsiden av bygget.

Til lokalavisa TA sier besøkende Daniel Larsen, som var på stasjonen for å levere en anmeldelse, at en mann skal ha kommet inn med en håndgranat i en bøtte.

– En kar kom inn med en bøtte med en håndgranat i. Han hadde funnet den antar jeg, og leverte den i skranken, forteller Larsen til TA.

Dette bekreftet  en ansatt Politiforum var i kontakt med.

– Det skal ha vært en person som har ryddet og levert en bøtte med det vi tror er en håndgranat. 

– Er det fare for at den skal gå av?

– Vi tror ikke dette er så dramatisk. Den har blitt flyttet på, transportert og blitt båret hit, og det virker som man har kontroll. Vi har tømt bygget, men tror ikke dette er så dramatisk, sier den ansatte.