Sigve Bolstad: – Dypt tragisk

Politiets Fellesforbund reagerer med sjokk og sorg på drapet på en polititjenestemann i Gøteborg.

Publisert

Natt til torsdag ble det bekreftet at en polititjenestemann som ble beskutt i Gøteborg søndag kveld, døde av skadene.

– Dette viser dessverre hvor risikofylt politiyrket er. Kriminalitetsbildet blir stadig mer krevende og tøffere. Politimenn og -kvinner går på jobb hver eneste dag med livet som innsats. At en politikollega blir skutt og drept i tjeneste preger helt klart våre medlemmer. Våre varmeste tanker går til familien av offeret og våre kolleger i Sverige, sier Bolstad til PF.no.

Overfor Politiforum sier PF-lederen at de også har sendt en kondolansehilsen til det svenske politiforbundet, hvor de uttrykker sin medfølelse til tjenestemannens familie og sine svenske politikolleger.

– Drapet er dypt tragisk, sier Bolstad til Politiforum.

Bra med tydelig statsminister

Han viser til statsminister Stefan Löfvens uttalele om at drapet «er et angrep på demokratiet».

– Jeg synes det er veldig bra at en statsminister er så tydelig på politiets rolle i samfunnet, og at de aldri kommer til å stå tilbake fra kampen mot organisert kriminalitet, sier PF-lederen.

– Drapet skjedde i en bydel i Gøteborg som beskriver som et «spesielt utsatt» område, med utfordringer knyttet til nettopp organisert kriminalitet, og en teori er at det er en sammenheng her?

– Jeg forholder meg til uttalelsene fra offisielt holdt i Sverige, og skal være forsiktig med å spekulere i motivet for drapet. Så er det klart at man selvfølgelig må til bunns i hva som har skjedd og hvorfor. Utfallet er tragisk uansett, men er dette et direkte angrep på politiet og demokratiet, må det slås knallhardt ned på. Det er noe man ikke kan akseptere, svarer Bolstad.

Tøffere og mer kynisk kriminalitet

– Frykten er å oppleve politikolleger bli drept. I Norge er det i moderne tid sjeldent at politifolk har blitt skutt og drept. Har du gjort deg noen tanker rundt dette?

– Tankene vi gjør oss handler om at kriminaliteten blir tøffere og mer kynisk. Vi ser det på en del av terrorhandlingene i verden og i Norden, som har vært på et nivå som har ført til at vi i Norge har hatt midlertidig bevæpning i flere perioder. Denne trenden med råere kriminalitet er et angrep på demokratiet, og det er det viktig at samfunnet viser at de ikke finner seg i, sier PF-lederen.

Powered by Labrador CMS