Avviser privat DNA-analyse

Knut Storberget står på sitt.

Publisert Sist oppdatert

Justisminister Knut Storberget fastholder at Rettsmedisinsk institutt i Oslo skal utføre DNA-analyser for politiet.

- Med den bevisutviklingen vi ser i straffesaker, særlig knyttet opp mot DNA, mener jeg at det er viktig at det er det offentlige som skal ta hånd om slike analyser. Særlig for å sikre at nettopp alle hensyn til rettssikkerhet blir ivaretatt, og at det ikke kan herske noen tvil om at det ikke skal være andre motiver i forbindelse med prøvene, sa Storberget i Stortingets spørretime onsdag, melder Stavanger Aftenblad.

Stavanger Aftenblad har tidligere skrevet om det private laboratoriet Gena på Ullandhaug som kan gjennomføre DNA-analyser på 48 timer, mens det kan være lang ventetid for å få resultater fra Rettsmedisinsk institutt (RMI). Både rogalandsrepresentantene Solveig Horne fra Frp og Bent Høie fra Høyre har bedt justisministeren vurdere monopolet RMI har på slike analyser for politiet.

- Justisdepartementet har vært i kontakt med Riksadvokatembetet, som igjen har vært i kontakt med statsadvokaten i Rogaland. Når det gjelder tidsbruk fra RMIs side, bekrefter etterforskningsledelsen ved Rogaland politidistrikt at når det har blitt bedt om prioritering, så har undersøkelsen blitt prioritert i RMI, og tidsbruken ved RMI har etter hans mening ikke hemmet etterforskningen, sa Storberget, ifølge Stavanger Aftenblad.

Powered by Labrador CMS