Tre råd til ferske pensjonister

Publisert Sist oppdatert

Tre råd til ferske pensjonister

1. Forbered deg. Tenk over hva du vil bruke tiden til.

I det du går ut døra fra kontoret er tidligere samtalepartnere opptatt med jobb. Kommer du tilbake for å slå av en prat er det hyggelig, men du har ingen prioritet i en hektisk hverdag. Ikke bli for lenge hvis du ikke blir invitert. Husk på hvor mye tid du selv hadde til pensjonistene. Du må skaffe deg en ny sosial arena. Bedriftene står ikke i kø for å engasjere deg, men det er nok av oppgaver for dem som er kreative og engasjerte. Tenk over mulighetene for psykisk og fysisk fostring.

2. Sjekk pensjonen – få oversikt over hvordan din økonomi blir.

Politipensjonisten har en relativ god pensjon. Går du inn i en betalt jobb i tillegg, vil du få det veldig bra rent økonomisk, men levestandarden til pensjonistene er under press. Det er ingen grunn til å skape en generasjonskløft, neste generasjon overtar verdiene. Snakk med erfarne pensjonister og få informasjon om hvordan de har ordnet seg.

3. Meld deg inn i politiets pensjonistforeninger og forbund.

Slutter du i politiet for å bli pensjonert politimann/kvinne som 57-åring, er det helt greit. Det er en opparbeidet rett, men ikke et krav. Du er ikke for ung til være «pensjonist» i politiets pensjonistforeninger, men du er ung og kreativ nok til å bidra med å skape et miljø som alle kan være stolte av å delta i.