Avslutningsseremoni for avgangsstudentene ved Politihøgskolen i Stavern i 2019.

En hilsen fra studentrådslederne:

«Vi hadde gledet oss til å stå sammen med dere i Oslo rådhus, Stormen konserthus og Bølgen i Larvik. Slik blir det ikke i år»

Det er heldigvis også gode ting som har kommet ut av dette – og det er vissheten om at det er behov for oss, skriver studentrådslederne ved Politihøgskolen.

Publisert Sist oppdatert

Kjære alle medstudenter; Vi hadde gledet oss til å stå sammen med dere i Oslo rådhus, Stormen konserthus og Bølgen i Larvik i midten av juni. Foran fullsatte saler med foreldre, lærere, ordfører og statsråd, skulle vi dele noen ord med dere, med en klump i halsen, mens vi tok inn over oss storheten rundt det hele. Slik blir det altså ikke i år.

Først og fremst vil vi si takk. Takk for at dere har latt oss være studentrådslederne deres. Takk for alle konstruktive innspill, spørsmål, saker og engasjement. Takk for at dere har gjort det så givende å inneha dette vervet. 

Vi vil også si takk til alle foreldre som har støttet oss gjennom disse tre krevende årene. Dere som hjalp oss å flytte til andre siden av landet da vi først kom inn på Politihøgskolen, og da vi enten fikk eller ikke fikk praksis der vi ønsket. Takk til lærere som har lært oss jus, AT, kommunikasjon og litt sosiologi og kriminologi oppi det hele.

Takk for at dere tilpasset undervisningen da Covid-19 stengte skolen og vi ble bekymret for eksamen og tapt undervisning. Takk for tålmodigheten dere har utvist – fra vi stod i gul refleksvest og forsøkte å være politi, til de mer intrikate etiske diskusjonene og alle spørsmålene om våpeninstruksen. 

LES OGSÅ: Koronautsettelser for 100-årsjubileet

Det siste semesteret vårt har vært utfordrende på en helt annen måte enn vi så for oss. En pandemi som snudde samfunnet på hodet, eksamener som ble omgjort, «social distancing», avlyst vitnemålsutdeling, avlysning av foredrag, casekvelder og sosiale happenings er bare noe av det som har preget oss.

Nå skulle vi stått på scenen i uniform, tatt Nina Skarpenes, Geir Valaker, Johnny Steinbakk og Per-Ludvik Kjendlie i hånda, og fått en konvolutt med vitnemål. Vi skulle kaste hatten i været og feiret en berg og dalbane av et studieløp. Vi vet mange har gledet seg enormt mye til dette, både studenter og foreldre, og vi er blant dem.

Det er heldigvis også gode ting som har kommet ut av dette – og det er vissheten om at det er behov for oss. Vi har vist at vi er tilpasningsdyktige, og engasjerte, vi har stå-på-vilje og vi vil gjøre en innsats. Politi-Norge trenger sånne som oss.

Nå skal vi inn i en ny tid – noen skal rett inn i en politijobb, noen skal gjennom en krevende og lang jobbsøkerprosess, andre skal gjøre noe helt annet. En fjerdedel av kullet skal også gjennomføre leir. Vi heier på dere som ennå ikke har gjennomført, og gleder oss til dere også kommer gjennom.

2020-kullet har vist en egen evne til å gi jernet, stå sammen i vanskelige situasjoner og engasjere seg – og det skal vi fortsette med. Vi er et like bra kull som de før oss og de som kommer etter oss. Forskjellen er at vi har vist det ved å stå i en annerledes utfordring enn de før oss.

Vi er klare for å gjøre en innsats – spørsmålet er om samfunnet er klare for å ta oss imot. Uansett hva fremtiden bringer ser vi frem til å møte dere ute i politi-Norge! 

LES OGSÅ: Toppledere i ny rapport: - Politiet har blitt betydelig sentralisert

Powered by Labrador CMS