Resept for nesten utbrente medarbeidere

Publisert

1: IKKE bekymre deg om alle sakene du ikke rekker å gjøre noe med (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten).

2: IKKE bekymre deg om at bilen du skal kjøre ikke er så bra som den burde være. Kjør saktere, så er du ikke en fare for deg selv eller andre trafikanter (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten). 

3: IKKE bekymre deg over alle de fortvilte menneskene som sitter i andre enden av de telefonene du ikke får tatt (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten).

Per Fronth, forfatter av leserinnlegget.
Per Fronth, forfatter av leserinnlegget.

4: IKKE bekymre deg over alle millionene som mangler på budsjettet (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten).

5: IKKE ta oppdrag når du er alene (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten). 

6: IKKE bekymre deg over alle sakene du må henlegge på koden "ikke kapasitet" (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten).

7:  IKKE la være å ta matpause (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten).

8: IKKE gå inn i truende situasjoner hvor du ser at du og din makker vil være i klart mindretall.  Trekk unna, observèr og vent på forsterkninger (det er ikke deres ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten).

9: IKKE gjør det til en vane å arbeide én til to timer overtid etter at du egentlig er ferdig på jobb (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten).

10: YT 100% innsats når du er på jobb. Ikke prøv å yte 200%. Over tid blir du syk av det, og; (det er ikke ditt ansvar at myndighetene ikke bevilger nok penger til politietaten).

Holdningene bør inntas både før, under, og etter arbeid.

Dersom pasienten føler smerte i sin integritet, yrkesstolthet, lojalitet eller arbeidsmoral, er det viktig å repetere første del av punkt 10. Dersom ikke resepten følges, kan den enkelte medarbeider risikere sykdom eller/og skade. Under den nåværende situasjon har ikke Norge råd til å ha syke medarbeidere i politietaten, dette fordi de ikke vil bli erstattet.

Regjeringen fastholder at vi opplever tidenes satsning på politiet, og da får vi stole på det.  Over tid vil resultatene vise om de har rett.

I mellomtiden skal ikke DU bli syk, fordi at DE tar feil.