MER PRAKTISK: Etter snart 30 år i politiet har jeg etterlyst og foreslått en uniformert «feltskjorte», en langermet «pikèskjorte» og etter en idé fra sommerskjorta, som kan benyttes sammen med T2-antrekket, skriver Tor Erlend Imislund.

Etterlyser praktisk skjorte:

En medarbeider fikk sopp på ryggen etter å ha gått med fuktige klær over lengre tid

Kampen om en mer egnet politiskjorte til operativt arbeid fortsetter.

Publisert

Etter snart 30 år i politiet har jeg etterlyst og foreslått en uniformert «feltskjorte», en langermet «pikèskjorte» og etter en idé fra sommerskjorta, som kan benyttes sammen med T2-antrekket.

Forrige gang foreslo dette fikk jeg tilbakemelding om at forslaget var lagt i en «idèbank». Jeg tror forslaget fremdeles ligger i denne banken. Jeg har ennå ikke sett noe til en praktisk skjorte for oss som jobber ute i T2-antrekk.

Dagens langermet skjorte med slips er upraktisk, for varm og egner seg ikke til
vekslende ute og innearbeid.

Til orientering som sitter inne med ansvaret: Vi driver ut og inn ved transporter, ut og inn av retten og pikett.

Ransakinger og rett ut fra varm bil til kald utetjeneste.

Den skuddbeskyttende lettvesten skal være kroppsnær, og skal derfor bæres innenfor uniformskjorta. Det er tungvint å ta av og på vesten for å lufte ut når en må fjerne slips og kneppe opp sju skjorteknapper først.

I tillegg må buksa kneppes opp. I disse #metoo-tider kan dette medføre uante konsekvenser.

Ved Moss politistasjon har vi hatt en medarbeider som har fått påvist sopp på ryggen etter å ha gått med fuktighet under den skuddbeskyttende vesten over lengre tid.

10 timers vakter i helgene gir ikke mye rom for utlufting.

Ja, trekket utenpå vesten kan vaskes, men dette er tungvint og gjøres i praksis svært sjelden.

I forrige utgave av Politiforum skrev Bernt Bjerke om sine erfaringer med den gamle blå uniformsskjorta som ikke passer til operativt bruk. Jeg støtter ham fullt ut.

Vi har nå fått ei bra ytterjakke, selv om jeg savner muligheten for å koble jakkene sammen slik at en ikke trenger å kle på seg tre jakker.

Men etter å ha opplevd de to foregående jakkene, Bevernylon med fuskepels
og skinnjakka, er jeg imidlertid meget fornøyd.

Derfor håper jeg nå at tiden har kommet til å se på en praktisk og funksjonell erstatning til dagens blåskjorte med slips for oss som jobber operativt.

Powered by Labrador CMS