Hva er det med Politihøgskolen?

I februar 2012 mottok jeg en henvendelse fra Politihøgskolen om å holde foredrag for en studentforening, samt å stå på stand etter foredraget. Selvfølgelig skulle jeg få betalt siden jeg hadde fri fra min ordinære arbeidstid.

Publisert Sist oppdatert

Etter foredraget skulle jeg levere utstyr til Politihøgskolen. Oppdraget skulle utføres mellom klokka 17.00 og 21.00.

Jeg ringte til ansvarlig person og varslet at jeg hadde jobbet i fire timer. Jeg ble overrasket da jeg fikk utbetalt 310 kroner for jobben som varte i fire timer. Først fortalte jeg historien til kolleger. Noen spøkte med at det politihøyskolen driver med er «sosial dumping», andre spøkte med at jeg burde være fornøyd med summen siden jeg er somalier.

Jeg ringte først til lønningskontoret, som forklarte at jeg har fått studentsats, med andre ord cirka 159 kroner i timen. Deretter skrev jeg mail til den ansvarlige og informerte om utbetalingen, samt at jeg ikke lenger er student. Vedkommende svarte at de var kjempefornøyd med at jeg stilte opp. Videre skulle hun få dette rettet opp, slik at jeg fikk lønn som fortjent. Jeg skulle bare gi henne et par dager, så skulle hun ordne det opp.

Etter snart 13 måneder har jeg ikke hørt noe fra henne. I februar 2012 mottok jeg trekk- og lønnsoppgave fra politihøyskolen i 2011. Der stod det kun utbetalt en sum på 320 kroner. Da jeg ringte lønningskontoret og spurte hvorfor det ble ikke oppgitt bruttosum, forklarte de at de ikke oppgir sum bruttoinntekt dersom beløpet er mindre enn 1000 kroner.