Åpent brev til politimester Fossen i Sør-Øst politidistrikt

Gratulerer så mye med stillingen, Fossen. Jeg fikk litt vann på mølla og må skrive noen ord på veien.

Publisert Sist oppdatert

Dette med et ønske om at Sør-Øst ikke skal gå rett vest. Mange før deg har forsøkt seg på det du nå skal gjøre: Bygge en ny organisasjon.

Ikke mange har lykkes, og grunnen til dette er for oss på bunnlinja ganske enkel.

Jeg kjenner en byggmester. Han har fortalt meg at når han bygger hus, så begynner han på bunnen. Med grunnmuren. Mange før deg, Fossen, har begynt med toppetasjen.

Når så hverdagen kommer og fundamentet slår sprekker, faller mye av det andre også i biter. Orden og etterforskning må fortsatt være basisfunksjoner som må være på plass og robuste nok til å ta den daglige tjenesten.

Dersom du da setter fokus nedenfra og opp, gir du oss signaler om verdi og inspirerer oss til å dra lasset sammen. Ikke gjør som de før deg har gjort, kast et litt oppgitt blikk ned og si at «dere får gjøre så godt dere kan, men mer ressurser har vi ikke til dere».

Vi skjønner at utstillingsvinduet er viktig. Å vise frem det som politikerne forventer. Men dersom butikken er tom, hjelper det ikke med et vakkert utstillingsvindu. Du er butikksjefen, og tar du oss med så tror jeg at Sør-Øst ikke blir dømt nord og ned.