Dan Eliasson er ferdig som sjef for svensk politi.

Den svenske politidirektøren, Dan Eliasson, har fått sparken

Var en omstridt sjef.

Publisert

Den omstridte sjefen for den svenske Polismyndigheten går av. Eliasson har ledet svensk politi i litt over tre år.

Ifølge avisa Expressen har det vært vurdert å gi Eliasson sparken tidligere. Eliasson ble plukket ut for å lede politiet gjennom politireformen. Det førte til krise i svensk politi. Mange politifolk sluttet i jobbene sine.

Samtidig har svensk politi mislyktes i å oppnå de resultatene som har vært ventet av dem. Under Eliassons ledelse har voldsbruken i svenske byer tiltatt - i vinter har politiet selv blitt utsatt for alvorlige angrep. Oppklaringsprosenten har også sunket. For voldskriminalitet har svensk politi oppklares kun 2,7 prosent av voldskriminaliteten, ifølge svenske medier.

Eliasson ble aldri populær blant politifolk i Sverige. Samtidig virket han komfortabel med det. Da Politiforum intervjuet ham i april, sa han at også norske politisjefer måtte forberede seg på å stå i stormen, selv om arbeidstakerne tidvis vil vise aggressive følelser.

– Man må ikke vingle. For en dag vil man til slutt kunne notere seg at man ikke lenger diskuterer organiseringen lenger, men er kommet videre.

Den dagen kom aldri for Dan Eliasson. Nå er den erfarne etatslederen henvist til jobben som sjef for det som tilsvarer Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i Sverige.

Les Politiforums reportasje om politikrisen i Sverige her.

Powered by Labrador CMS