«Stålrosen» er en spennende og morsom politikrim, mener anmelder Sven Arne Kjepso.
«Stålrosen» er en spennende og morsom politikrim, mener anmelder Sven Arne Kjepso.

Et komplisert spindelvev av mystiske hendelser

Boka er god underholdning, men ikke en bok godt vante krimlesere legger seg på minnet.

Publisert

Å skrive krim som selger kan ikke være lett, for konkurransen er beinhard. Mange skandinaviske forfattere skriver ypperlige krimbøker, og da blir det ikke lett å hevde seg.

Fra tid til annen skriver politifolk krimbøker. Det er ikke alltid det er så vellykket, for selv om forutsetningene for å skrive troverdig er der, skal det rett og slett mer til. Realistisk og troverdig blir nok for kjedelig for det jevne krimpublikum.

Jan Robert Henriksen er noe så sjeldent som politimann, jurist, stand-up komiker og forfatter. «Stålrosen» er hans andre bok om en litt forsoff en gjeng med etterforskere, som ikke uventet får et komplisert spindelvev av mystiske hendelser å etterforske.

Som i de populære krimbøkene til Jussi Adler-Olsen er utgangspunktet at etterforskere i karrieremessig bakevje uventet stråler opp når kriminaliteten virkelig drar seg til. De er anført av sin leder, som er en gjennomskikkelig og briljant etterforsker med marinejegerbakgrunn.

 

Fakta

Tittel: Stålrosen 

Forfatter: Jan Robert Henriksen

Forlag: A1 fakta 

Sider: 416

For meg blir det ganske søkt, men for andre funker det tydeligvis. Uansett er dette ikke noen dårlig bok.

Den er lettlest, spennende og ganske morsom. Mange detaljer er korrekte, og det er tydelig å se at forfatteren har innsikt i en del politiarbeid. Boka hadde vært bedre om personkarakteristikkene gikk dypere, men det kan hende at de som har lest første bok i serien ikke ser det slik.

Boka er god underholdning, men ikke en bok godt vante krimlesere legger seg på minnet. Skandinavias beste krimromaner skrives fortsatt av en kriminolog som heter GW Persson.

LES OGSÅ: Nyttig om Forsvarets bistand til politiet

Powered by Labrador CMS