To av mange politiansatte på jobb i Bergen. Det er lagt mye energi i å skape et godt velferdstilbud for de tilreisende.

Fjellturer, trening og et par sosiale pils sørger for at politiet trives i Bergen

Satser på et trivsel og et godt velferdstilbud.

Publisert

Flere hundre politifolk fra hele landet er for øyeblikket i Bergen for å jobbe under sykkel-VM. Det blir flere lange vakter i en ukjent by, langt hjemmefra.

Og nettopp derfor er velferdstilbudet for de ansatte under mesterskapet godt ivaretatt. En rekke turer, aktiviteter og treningsmuligheter arrangeres for de ansatte.

Kick-off i Grieghallen, gratis treningssenter, rabatter på Bergens turistattraksjoner og restauranter, samt fjellturer, er bare noen av mulighetene de politiet kan benytte seg av fram mot søndag.

– Både for de som har reist hit frivillig, og for de som har kommet hit mindre frivillig, er det viktig å ha det så bra som mulig. Det er mange som ikke kjenner Bergen så godt fra før, eller som ikke kjenner andre som jobber her. Da er det viktig at de har noen å være med, forteller velferdsansvarlig Line Skjengen, som til vanlig jobber som politiadvokat i Bergen.

Tar eget initiativ på Facebook

Line Skjengen er politiadvokat i Bergen, og ansvarlig for velferdstilbudet under sykkel-VM.

På en egen Facebook-gruppe med nær 1000 medlemmer, deler de ansatte morsomme bilder av tjenesten og inviterer kolleger med på aktiviteter på eget initiativ.

– Vi gjorde en del grunnarbeid for å planlegge turer og innhente tilbud, men folk er kjempeflinke til å legge ut ting selv. De legger ut hvor de skal og ber folk møte opp. Det fungerer godt som en plattform der de ansatte kan komme i kontakt med hverandre, forteller Skjengen.

En rask titt på Facebook-siden, viser at politifolk spiller ishockey, klatrer opp fjelltopper, trener og – naturlig nok – deltar på sykkelfesten langs løypene i byen,

I byen har også politiet en egen bar med fast møteplass på kveldene, der de kan treffes over en øl.

– Etter kort tid her, tror jeg mange har dannet gode nettverk allerede. Både turer opp på byfjellene og møteplassen på kveldene, er populært, slår Skjengen fast, som blant annet takker værgudene for at det er lett å være sosial utendørs.

Politimesteren er fjellguide

Denne uka har også politimester i Vest politidistrikt, Kaare Songstad, slengt seg på det sosiale. Fredag skal han være guide på en tur opp på Stoltzen - et kjent utkikkspunkt og en bratt stigning i Bergen.

– I morgen viser jeg frem Stoltzen og bakveiene til Fløyen, for de som ønsker å være med. Alle er velkomne, uttaler Songstad til Politiforum, mens han sykler rundt VM-løypa i uniform.

– Et godt velferdstilbud viser seg å være en svært viktig del av det totale opplegget under sykkel-VM. God balanse mellom jobb og velferd er helt nødvendig, sier politimesteren. 

Powered by Labrador CMS