STORT BESLAG: Felix hundefører fortelle at han er svært godt fornøyd med at hunden ikke ga seg, men fortsatte å gi beskjed om at plankene ikke var som de skulle.

Felix (4) markerte på en tilsynelatende vanlig plankehaug

Det førte til et av Vest politidistrikts største beslag.

Publisert

Politiet i Vest politidistrikt har siktet fire personer for grov narkotikaforbrytelse, etter å til sammen ha beslaglagt 155 kilo cannabis. Dette er et av de største cannabisbeslagene i Bergen gjennom tidene. 

100 av disse kiloene ble funnet på en, for Bergenspolitiet, noe uvanlig måte. 

Det var under en ransaking i en enebolig i februar at narkotikahunden Felix (4) viste stor interesse for en plankehaug, som lå i en utebod på eiendommen. Hundeføreren forteller til Politiforum at han og kollegaen fra etterretningsavsnittet først trodde at det måtte ha ligget narkotiske stoffer oppå plankene tidligere, og det var derfor hunden markerte på dem. 

KAPPET: Dette synet møtte politimennene da de kappet plankene i to.

De la noen av plankene utenfor boden, men Felix ga seg ikke.

Gjemt i plankene

Han begynte å krafse på plankene. Politimennene kan ikke se noe mistenkelig med dem, men bestemmer seg for å sage over en av dem. 

- Da så man at det lå marihuana inne i hulrom i plankene. Det var veldig forseggjort og umulig å se, forteller Asbjørn Onarheim, politiadvokat i Vest politidistrikt, til Politiforum. 

Til sammen i plankestabelen var det gjemt 100 kilo marihuana. Det var Bergens Tidende som først omtalte saken. 

SÅ VANLIGE UT Hulrommene i plankene var laget på en så finurlig måte, at det var umulig å se med det blotte øye.

Nekter straffskyld

- Dette funnet er et resultat av en målrettet etterforskning fra politiets side, sier Onarheim, og legger til at politiet i Vest politidistrikt ikke har sett tilsvarende måter i gjemme narkotiske stoffer på, tidligere. 

- Vi har ikke sett dette i vårt distrikt før, men jeg forstår at det ikke er en ukjent metode. Men det fremstår kreativt og profesjonelt, sier han. 

Onarheim legger til at tre av de siktede er albanske menn, mens den fjerde personen er en kvinne med indonesisk opprinnelse. 

De fire er varetekstfengslet. Onarheim opplyser at det foreløpig ikke er satt et tidspunkt for rettssaken. 

Advokat Jørgen Riple, som forsvarer den siktede kvinnen, opplyser til BT at kvinnen nekter straffskyld, og at hun trodde dette var vanlige planker. Advokat Marita Haug Haaland, som representerer en av de siktede mennene, ønsker ikke å kommentere saken. 

Powered by Labrador CMS