Camilla Sørensen har eget bakerom hjemme hos seg selv.
Camilla Sørensen har eget bakerom hjemme hos seg selv.

Denne politikaka tar kaka

I politiet er det alltid en grunn til å spise kake. Men har du prøvd å bake den selv? Camilla Sørensen i kantina på Grenland politistasjon gir deg de viktigste rådene.

Publisert Sist oppdatert

Tabbekaker. Jubileumskaker. Pensjonistkaker. OPS-og-nødnett-Go Live-kaker. Eller bare fredagskake. Jobber du i politiet, finner du garantert en god anledning til å spise kake. Men hva gjør du når du ser at en stadig større del av de kjedelige kjøpekakene dine blir liggende igjen urørt på kakefatet? Jo, du varter selvsagt opp med din egen!

I dag baker vi politiskjortekake på Grenland politistasjon. Kaka lages av Camilla Sørensen, som har jobbet i kantina på politistasjonen i rundt ett år. Hun er utdannet institusjonskokk og har bakt så lenge hun kan huske. Vi er med andre ord den beste politikakebakers hender.

– Det aller viktigste er å ha god tid, lese oppskriften nøye og bake med kjærlighet. Da får du et godt resultat, er Sørensens tre første bud.

Kaka som bakes nå, er en gulrotkake med marsipanlokk. Det er en kake som kan være vanskelig for nybegynnerne.

– Mitt råd er å bake en enkel kake. Hvis man velger noe vanskelig første gangen kan man fort bomme og gi opp. Rullekaker eller sjokoladekaker er noe alle kan få til, forteller hun.

Les bakerens tips i faktaboksen øverst i saken.

Velger kake etter bakeforhold

Å lage en forseggjort politiskjortekake bruker Sørensen fire-fem timer på. Men da er hun veldig nøye. Lengst tid bruker hun på pynten.

– En vanlig tabbekake trenger man ikke bruke så lang tid på. Forholdene på kjøkkenet på politistasjonen er ikke de aller beste, når pynten skal skjæres ut av marsipan og sukkerpasta.

– Vi får det jo til. Men 17 grader er optimal temperatur.

Har du et eget rom som er 17 grader varmt hjemme?

– Ja.

Hæ, er det sant?

– Ja. Det er kaldt nok å stå der. Det er et bakerom. Men som oftest når jeg baker til noen her på stasjonen, så baker jeg her i kantina. Derfor blir det lite kremkaker på politistasjonen, forklarer Sørensen.

Nok en grunn til at politifolk bør holde seg til det enkle, og unngå krem og lett smeltbare ingredienser.

kake
kake

Gir baketips til politifolk

Slips, distinksjoner, logo, skjortelommer og sømmer. Detaljene er på plass på skjortekaka.

– Jeg anbefaler at man gjør mye i forveien. Selve kaka bakte jeg i går, og så tar jeg pynten i dag. En del av pynten kan også gjøres god tid i forveien, sier Sørensen.

Marsipanen til marsipanlokket kjøper hun ferdig farget. Den må knas godt, så den ikke får luftbobler i seg.

Når kaka nærmer seg ferdig, kommer ansatte politistasjonen forbi. De lar seg imponere. Noen tar bilder.

– Er det mange av de politiansatte som spør om baketips?

– Ja. De lurer på hva de skal ha i kaka, hva slags utstyr de trenger og hva som passer sammen.