Spesialenheten for politisakers automatiske nyhetsfeed, inkluderer navnet til den korrupsjonssiktede polititjenestemannen.

Spesialenheten bidro til identifisering

Hos politiansatte går debatten høyt rundt medias identifisering av politimannen som er varetektsfengslet, siktet for grov korrupsjon.

Publisert Sist oppdatert

Noen frykter at politimannen er utsatt for represalier fra det tunge kriminelle miljøet han har jobbet i mange år.

Både mannens advokat Jens-Ove Hagen og leder for Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, reagerer på at polititjenestemannen har blitt identifisert av store medier som VG og Dagbladet.

Nå viser det seg at Spesialenheten for politisaker selv har bidratt til å identifisere politimannen, ved å legge ut lenker på eget nettsted som tydeliggjør hvem den siktede politimannen er.

− Hvorfor fjerner dere ikke de linkene fra deres nettsted?

− Dette er en automatisert newsfeed som gir lenker til artikler som allerede er publisert og hvor Spesialenheten er nevnt. Vi har kun helt unntaksvis opplevd at newsfeeden har gitt henvisninger til artikler som har hatt et innhold vi har ment vi ikke var egnet for publisering. Vi har derfor ingen løpende kontroll med hvilke artikler newsfeeden fanger opp, sier Jan Egil Presthus, leder for Spesialenheten.

− Ser du at media kan bruke dette som en form for legitimering av at de selv identifiserer tjenestemannen?

− Jeg synes medias argumentasjon er forunderlig. Det er vanskelig å se at vår newsfeed kan være et moment som kan og bør legges vekt på i den redaksjonelle vurderingen av hva som er riktig å publisere.

− Vil dere nå endre praksisen?

− Vi har aldri ønsket å bringe navn og bilde av den mistenkte videre til publikum. Slik situasjonen er nå, har vi besluttet å stenge newsfeedfunksjonen, svarer Presthus.

Lenkene ble fjernet etter Politiforums henvendelse til Spesialenheten.

Spesialenheten for politisakers automatiske nyhetsfeed, inkluderer navnet til den korrupsjonssiktede polititjenestemannen.
Powered by Labrador CMS