LIKERE ENN: De fleste. Ellen Amundsen, Bendicte Tollefsen Hansen og Gunn Inger Vale har gått samme vei fra de tok sine første skritt.

Som tre dråper vann

Noen mener de tre sivilt ansatte damene i Skien er like. Det mener de selv er helt feil. I alle fall nesten.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan ikke huske at det ble så godt mottatt, nei, sier Bendicte Tollefsen Hansen.

– Vi kunne jo bare det ene verset, utdyper Gunn Inger Vale.

Kollegaene Bendicte Tollefsen Hansen, Gunn Inger Vale og Ellen Amundsen står i kontorgangen på politihuset i Skien og ser på gamle bilder fra 13. desember, en gang i forrige årtusen, da det fortsatt var 54 politidistrikter i kongeriket.

– De som fikk besøk av Sankta Lucia så det nok mer som en forstyrrelse enn noe annet, sier Hansen og ler.

Sammen samme vei

Når man møter damene på politihuset i Skien, på bredden av Falkumelva, er det lite visuelt som tilsier at disse damene skal være som tre dråper vann. De mener selv de ikke er det, men et dypdykk i historien deres viser noe annet:

De tre jentene, nå damene, vokste opp sammen. Ellen og Bendicte vokste opp som naboer, mens Gunn Inger bodde «rett nede i lia». De gikk på samme barne- og ungdomsskole, og tilfeldigvis samme linje på samme videregående. Siden det har de jobbet sammen i politiet i Skien, der de nå alle tre er på straffesaksseksjonen i Felles kriminalenhet, i det som inntil videre heter Telemark politidistrikt.

Det var først da det ble påpekt, trolig først av en tidligere politimester, at det gikk opp for dem at de har relative likhetstrekk. Ellen ble ansatt høsten 1986, Gunn Inger to uker senere og Benedicte det påfølgende året. Nå bærer de alle gullklokken for lang og tro tjeneste.

– Men du hadde en liten periode i Romerike politidistrikt, hadde du ikke? spør Ellen.

– Joda, jeg slo ut håret virkelig da, svarer Bendicte om det lille sidespranget som skiller hennes karrierevei fra de to andres.

Den ene av dem skal ha et noe mer rotete kontor enn de to andre, samt være noe mer glad i oppmerksomhet. Uten å nevne navn kan man si at hårfargen er avslørende.

– Vil dere si at dere er like som personer?

– Nei! kommer det momentant og ubetinget fra alle tre.

«Robuste» damer

En forklaring på hvorfor de tre har endt opp på samme sted kan være ansettelsespolitikken som ble ført på slutten av 80-tallet:

– Målet med en av de tidligere politireformene var at flere blåskjorter skulle ut på gaten, så da ble det ansatt flere sivile, forklarer Ellen.

– Da ble det bare ansatt unge, nyutdannede – så nå er vi mange «gamle», sier Gunn Inger.

– Vi er en «robust» gjeng - er det ikke det vi skal være nå om dagen, spør Bendicte retorisk, til latter fra de andre.

– Apropos «robust», hva tenker dere om den nye reformen?

– Vi har vært gjennom omorganisering tidligere – og vi vet det tar tid, sier Bendicte.

– Vi følger med, men det kommer nok ikke til å få så store endringer for oss med det første – så foreløpig er det ikke nødvendig å bekymre seg over hva som kan skje. Den tid, den sorg, sier Gunn Inger.

Under politireformen i 2000 ble fem politidistrikt, Telemark, Rjukan, Notodden, Skien og Kragerø, slått sammen til det som i dag er Telemark. Det er antatt at det nye «Sør-Øst politidistrikt» vil inkludere fem av dagens politidistrikter med et mye mulig hovedsete i Drammen.

Vil ikke til Drammen

Det er ikke godt å si hva som er i vente for jentene i Skien, og det blir nok ikke klart som vann den 10. juni da Stortinget skal diskutere politireformen heller.

– Vi har vært her i Skien siden vi ble ansatt, og det vil vi gjerne fortsette med, sier Ellen, før Bendicte supplerer:

– Jeg ser i alle fall ikke for meg å flytte til Drammen.

S ankta Lucia: Den tidligere forvaltningsavdelingen på gamle S kien politikammer gikk Lucia-tog i 1991. Det ble heller kjølig mottatt. Bendicte Tolle fsen Hansen sitter i front som helgenen selv, Gunn Inger Vale er nummer to fra venstre og Ellen Amunds en nummer fem f.v.
Politifotball: Gunn Inger Vale, Bendicte Tollefsen Hansen og Ellen Amundsen, nummer én, to og tre f.h, bakre rekke, har spilt på lag i mange anle dninger. Her representerte de S kien politiidrettslag under en turnering i Kristiansand.
Slutt.jpg
Powered by Labrador CMS