- Publikum får på ingen måte den hjelpa de tror de får

- Man er ikke ordentlig politi før man har vært gjennom sinandre skilsmisse.

Publisert Sist oppdatert

­Fra spøk til alvor:

- Arbeidsforholdene er uholdbare, sieroperasjonslederi Nord-Trøndelag Rune Arstein til Namdalsavisa

For selv ved sykdom er det sjelden polititjenestemenn og-kvinner holder seg hjemme.

- Selv med 40 i feber stiller vi på jobb. Det er det som fremtil nå har gjort til at det er folk på jobb. Slik kan vi ikke ha det lenger,konstaterer Rune Arstein, uttrykker overfor Namdalsavisa at politiet sliter medå fylle vaktpostene.

- Og nå begynner vi å bli lei av å fylle opp underbemanningved selv å skaffe oss masse overtid, som det jo igjen er vanskelig å ta ut,forklarer Arstein.

I to netter og to dager har kun én polititjenestemann hattvakt i Namdalen.
- Publikum får på ingen måte den hjelpa de tror de får. Detkonstaterer May Hoås, leder i Politiets Fellesforbund i Nord-Trøndelag overfor Namdalsavisa.

- Bemanningen er sårbar over hele landet. Det inkludererogså Namdalen. Politiet rykker kun ut til det som er helt nødvendig, sier Hoås.

Namdalsavisa skriver at i løpet av september har det sålangt vært to netter og to dager - i alt fire vakter - med kun én tjenestemannpå vakt i Namdalsregionen. Området vakthavende skal besørge, strekker seg fraOsen og Roan i sør til Bindal i nord.
- Det sier seg selv at bemanningen mildt sagt er dårlig,fortsetter Hoås.

Hun frykter for publikums ve og vel. Selv om politiet erpliktet til å rykke ut dersom det skjer hendelser som berører folks liv oghelse, tar det tid å skaffe til veie folk som har fri, er syke og samtidig ergeografisk langt vekk fra åstedet.
- Vi klarer ikke å gi tilstrekkelig hjelp til publikum, sierHoås.

Powered by Labrador CMS