GUTTA BOYS: – Nå er vi veldig glade. Dette har i periodevis vært hardt, men det er verdt det, sier gutta. F.v Paul, Halvor, Magnus, Jørgen og Morten. Av dem er det kun Paul som har fått seg jobb. Han skal begynne i et vikariat ved Trøndelag lensmannskontor. –Vi andre ønsker å legge inn en søknad her og nå. Vi er veldig dyktige, flinke og vi tar jobb hvor som helst i landet, så bare ansett oss! Politikerne må komme på banen for å få oss ut i jobb. De kan ikke fortsette å utdanne politifolk og ikke ha jobber til oss.
GODT: – Det føles helt fantastisk, sier Marina Flister. Hun er én av de 138 studentene ved Politihøgskolen i Bodø.
GRATULERER: – Jeg gleder meg til å se dere i operative stillinger for vi har bruk for dere. Gratulerer så mye med dagen! Dette er dagen deres, sa justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP).
DRØM: Lars Løken har endelig fått oppfylt drømmen om å bli politi. Som rykende fersk politi skal han ut i vikariat ved Hasvik lensmannskontor i Finnmark. Her er han sammen med familien under PHS-avslutningen i Bodø 22. juni – far Ole Bjørn, farmor Grethe og mor Bodil.
IDRETTSPRIS: Sandra Myreng og Kristian Lindteigen er avgangskullets beste og fikk tildelt Idrettsprisen fra Norges Politiidrettsforbund.

Nå er Bodø-studentene blitt politi

Torsdag feiret politistudentene i Bodø tre års skolegang. Se bildene!

Høsten 2014 gikk de inn i stormen som politistudenter og i dag, tre år senere, gikk de ut av Stormen konserthus som politi. Studentene ved Politihøgskolen i Bodø var de første av årets avgangskull som mottok vitnemål.

RØRT: – Det føles helt fantastisk, sier Marina Flister.
RØRT: – Det føles helt fantastisk, sier Marina Flister. Foto: Liv Rønnaug Lilleåsen
Marina Flister er én av de 138 studentene ved Politihøgskolen i Bodø.

– Det føles helt fantastisk! Jeg er litt rørt - det er så godt å stå her i uniform og tenke at man er ferdig. Foreløpig har jeg ingen jobb, men jeg har tro på at det ordner seg. Vi er jo lovet jobb av justisministeren!

Politiforum kommer tilbake med mer fra avslutningen i Bodø, og dekker også avslutningene i Oslo og Stavern.

Til toppen