Studenter ved Politihøgskolen ønskes velkommen av lærerne.

Møt de nye politistudentene

I dag er det studiestart ved Politihøgskolen. Møt fire av de nye studentene.

Publisert Sist oppdatert

I dag startet de første av årets kull på 720 studenter ved Politihøgskolen (PHS). Nå venter tre år på studiet før de er ferdige politifolk.

Det er studiestedene i Oslo og Stavern som har skolestart i dag. I morgen starter studentene i Kongsvinger og Bodø.

I Oslo var det felles start med musikk fra Oslo Politiorkester og taler fra blant annet rektor. Deretter var det opprop i skolegården. Der møtte Politiforum fire av de nye politistudentene.

Håvard Bergheim (33) fra Oslo

Hvorfor vil du bli politi?

– Jeg har jobbet som arrestforvarer i Tinghuset i fem år. Og uten videre utdanning stopper det der. Jeg begynner på PHS fordi jeg vil ha flere muligheter og kunne gå andre veier.

Hvilke forventninger har du til studiet?

– Det blir nok spennende og utfordrende. Som eldre har jeg familie og huslån, så det blir tøft sånn sett. Men faglig er jeg ikke redd. Det er gode lærere og spennende temaer, så det blir nok bra nivå på det faglige. Jeg gleder meg til alt, men kanskje mest til å bare komme i gang. Nå har jeg gått lenge og venta på at det skal starte.

Hva er drømmejobben?

– Målet er SO. Det arbeidet har fenga meg så lenge jeg har jobba i politiet. De jobber med spennende saker.

Sandra Sandmo (24) fra Sykkylven

Hvorfor vil du bli politi?

– Fra før av har jeg ambulansefag, og nå vil jeg ha en bachelor så jeg får flere muligheter. Jeg tror politi er et spennende yrke og med erfaringen min vet jeg at jeg har lyst til å jobbe med noe operativt.

Hvilke forventninger har du til studiet?

– Jeg tror det blir hardt. Mange vanskelige fag og vanskelig lesing. Men også spennende og lærerikt. Jeg ser fram til praksisen. Da håper jeg å få være i nærheten av der jeg bor i Østfold.

Hva er drømmejobben?

– Det er vanskelig å svare på. Det er mange valgmuligheter, så man må bare sette seg ned og tenke underveis. Plutselig finner jeg noe jeg vil satse på. Akkurat nå høres etterforskning spennende ut, men også orden. Kanskje en blanding?

Anders Husøy (20) fra Bergen

Hvorfor vil du bli politi?

– Å bli politi har vært guttedrømmen siden jeg var ti år gammel. Jeg ønsker meg en jobb hvor jeg ikke bare sitter bak pulten. Jeg vil ha utfordringer og en jobb der jeg får oppleve ulike situasjoner.

Hvilke forventninger har du til studiet?

– Jeg gleder meg til å komme i gang nå! Regner med at det blir utfordrende og spennende. Og så ser jeg først og fremst fram til alt det praktiske.

Hva er drømmejobben?

– Operativ tjeneste. Det vil jeg. Jeg vil ut og røre på meg!

Francisco Aguilera (27) fra Bergen

Hvorfor vil du bli politi?

– Det er et yrke jeg har drømt om, og jeg føler at det er det rette for meg. Det er ulike oppgaver og varierte arbeidsdager. Det er et bredt spekter med muligheter videre.

Hvilke forventninger har du til studiet?

– Jeg håper på et kunnskapsrikt år og et godt sosialt miljø. Så langt har jeg mest vært i lykkerus etter at jeg fikk beskjed om at jeg kom inn.

Hva er drømmejobben?

– Foreløpig har jeg ikke sett meg ut noe spesielt. Jeg må få større innsikt først. Men jeg har tenkt litt på å jobbe innen ledelse eller instruksjon. Jeg har kanskje lyst til å jobbe litt med ansatte.

Håvard Bergheim
Sandra Sandmo
Anders Husøy
Fransisco Aguilera
Powered by Labrador CMS