Hvis kameratene ikke oppfører seg, kan Mathias (4) skru på blålysene

Har han Norges råeste lekebil? Se video.

Publisert Sist oppdatert

Hvem vinner «verdens beste pappa»-tittelen i år? Pappa Kim Andre Hermansen (27) fra Drammen ligger i alle fall godt an. Han har nemlig brukt det siste halve året på å bygge det som må være Norges tøffeste lekebil til fire år gamle Mathias.

– Jeg har av og til litt Reodor Felgen-tendenser. Jeg satt og så på bilen jeg hadde kjøpt, og da fikk jeg lyst til å ta utfordringa, forteller pappa Hermansen til Politiforum.

Hermansen har selv ingen bakgrunn fra politiet, men sønnen Mathias har vært glad i politibiler lenge og har egen politiuniform.

Og nå har han også fått en egen Mercedes Geländewagen politibil han kan kjøre – fullt uniformert, med blålys både her og der, og med registreringsnummeret fra pappas gamle Merce.

Laget for hånd

Arbeidet har vært tidkrevende. Den siste tiden har Hermansen brukt 14-15 timer hver dag. Den nye dekoren på norske politibiler er utfordrende, mener han.

– Det første jeg gjorde var å bore hull til alle lys. Jeg har loddet i alle fall 50-60 enkle dioder til blåslys og blinklys. Dekoren har jeg laget for hånd med en mal. Jeg har sett på bilder og bruk hukommelsen, og klippet ut dekoren selv, forteller den nevedyktige pappaen.

Delene er kjøpt over nett, hovedsaklig fra utlandet, og montert på bilen mellom jobbvaktene.

– Jeg har hatt litt fri fra jobben, og brukt tiden da. Jeg har alltid likt å bygge ting, selv om jeg ikke har noen utdanning i det. Det siste prosjektet før denne politibilen, var å bygge om en vanlig sparkesykkel til å bli elektrisk og utstyrt som en moped.

Må brukes varsomt

– Bilen ser veldig bra ut. Du er ikke redd for at folk skal tro at Mathias faktisk er politimann i ekte bil?

– Neida. Men kanskje må vi tenke litt på når vi bruker blålys. Folk reagerer jo med en gang de ser blålys, så vi får bruke det med vett, ler Hermansen.

Dermed vil nok blålysene først og fremst bli brukt til lek og moro i hjemmet. Denne uken kom også sirenen i posten og ble montert på bilen. Nå er bilen helt ferdig.

– Det kan ikke være mange andre fireåringer som kjører en sånn bil?

– Dette må være den eneste i Norge tror jeg, forteller Hermansen.

Bilen til Mathias er bokstavelig talt laget på kjøkkenbenken.
Her er bilen strippet ned. 50-60 dioder er loddet for å få lys på plass.
– Den nye uniformeringen er utfordrende, forteller Kim Andre Hermansen. Han har uniformert bilen for hånd.
Mathias (4) på plass i ny bil. Nå venter patruljering i hagen.
Powered by Labrador CMS