FORNØYD: Forbundsleder Sigve Bolstad er fornøyd, men håper justisministeren holder løftene om Frp fortsetter i regjering etter stortingsvalget.

− Håper justisministeren er voksen og holder det han lover

Leder i Politiets Fellesforbund Sigve Bolstad håper Amundsen holder PHS-lovnadene hvis Frp fortsetter i regjering til høsten.

Publisert Sist oppdatert

− Vi skal fortsette opptaket vi har i dag på 720 politistudenter ut 2018, sa justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) under justisministerduellen mellom han og og Hadia Tajik (Ap) i Arendalsuka onsdag kveld.

Overfor Politiforum har ikke Amundsen ønsket å avklare antallet før etter stortingsvalget. Lovnaden er også stikk i strid med Politidirektoratets anbefaling om å redusere studentopptaket ned til mellom 500 og 550.

Amundsen begrunner dette slik:

− Vi må fortsette å oppbemanne norsk politi. Med dette til grunn vil vi nå målet om to politiansatte per 1000 innbygger før 2020, antageligvis allerede i 2019. I tillegg kan jeg love at 2017-kullet skal få jobb i løpet av året. Dette blir så bra, sier han til Politiforum.

Leder i Politiets Fellesforbund Sigve Bolstad sier han er svært fornøyd, men håper justisministeren holder løftene hvis Frp fortsetter i regjering til høsten.

− Jeg skvatt i stolen da jeg hørte det - dette er meget godt nytt for politiet, for nye politistudenter og, ikke minst for befolkningen. Men jeg håper han er voksen og holder det han lover. Vi anser dette som en klar lovnad, og dette er i tråd med det vi har etterspurt lenge. Men en forutsetning for at dette skal bli en realitet er penger og finansiering til å ansette folk, slik også Tajik påpekte under debatten.

Ny jobbgaranti

Amundsen hevder nå at 92,5 prosent av 2016-kullet er i jobb. Men på spørsmål om hvor mange av disse stillingene som er midlertidige, er svaret noe uklart.

Tidligere har Tajik uttalt at jobbgarantien fra Frp er et løftebrudd, og er derfor ikke særlig imponert.

− Det å opprettholde opptaket på 720 PHS-studenter er noe jeg og justisministeren faktisk er enige om, men dette fikk Knut Storberget gjennomført da vi satt i regjering sist. Når det gjelder jobbgarantien for 2016-kullet, så holder ikke regjeringen det de lover. Det å gå så høyt på banen igjen med å love jobb til 2017-kullet overrasker meg. Jeg mener det er finansiering som må til - ikke løse lovnader.

DEBATT: Justisdebatt mellom forbundsleder Sigve Bolstad, Ola Borten Moe (Sp), Kjell Ingolf Ropstad (Krf), Anders Werp, (H), Per-Willy Amundsen (Frp) og Hadia Tajik (Ap). Debatten ble ledet av Trude Teige, kjent fra TV2.
Powered by Labrador CMS