TUNGVINT: Tjenestemennene skulle få nettbrett og mobil med de nødvendige verktøyene for å gjøre jobben ferdig på stedet, ifølge prosjektbeskrivelsen. Nettbrettene er på plass, men det er mange som mener de ikke hjelper i særlig grad med å gjøre jobben ferdig raskt og effektivt.

Full stopp for Merverdiprogrammet

Det nye systemet som skulle gjøre IT-hverdagen så mye lettere stanses.

Publisert Sist oppdatert

Programmet skulle fornye den samlede IKT-støtten til politiets arbeid med straffesaker og øvrig kriminalitetsbekjempelse. Nå trekkes kontakten på Merverdiprogrammet, et av de største tiltakene i politiets historie, og storsatsingen går over i historien etter at siste runde med kvalitetsikring ble avsluttet våren 2015.

Første leveranse var ventet i 2017 og 2018.

Har du eksempler på tekniske problemer i tjenesten som ikke holder mål? Tips oss her!

Det er Politidirektoratet som har bedt justisministeren om å stanse prosjektet som har kostet 240 millioner kroner, skriver Aftenposten.

LES OGSÅ: Her er de store politiprosjektene

Merverdi2

Årsaken til kuttet er frykten for at prosjektet vil koste mer enn planlagt og blir levert senere enn planlagt. Ferdistilling skulle skje innen 2021 og prosjektet hadde en kostnadsramme på 2,4 milliarder kroner.

– Det betyr at vi ikke vil bygge en helt ny IKT-infrastruktur fra bunnen av, men at vi skal modernisere datasystemene vi allerede bruker, slik at vi kan kjøre nye tjenester på disse, sier justisminister Anders Anundsen til Aftenposten.

Tidligere i år beskrev POD Merverdiprogrammet til Politiforum. Da ble det sagt at det er helt sentralt for fremtidens politi.

«Det skal gi nye arbeidsprosesser og et nytt straffesakssystem bygd på fremtidsrettet teknologi. Dette vil styrke politiets evne til å samhandle både internt og med publikum, og politiet bli mer effektive i oppgaveløsningen. Programmet er beregnet å koste 2,4 milliarder kroner. Siste runde med kvalitetssikring avsluttes våren 2015. Første leveransene ventes i 2017 og 2018».

Budsjettet for 2015 var 40 millioner kroner, og det ble meldt et behov i 2016 på 405 millioner.

Powered by Labrador CMS