I høstens «Nattpatruljen»-sesong følger vi blant annet Anniken og Cathrine fra Follo politidistrikt, hvor de blant annet er på søk etter en savnet person.
I høstens «Nattpatruljen»-sesong følger vi blant annet Anniken og Cathrine fra Follo politidistrikt, hvor de blant annet er på søk etter en savnet person. (Foto: SBS Discovery Norway)

Èn natt – èn patrulje

I høst blir det flere «nattpatruljer» på TV-kanalen MAX. Første sesong slo godt an.

«Nattpatruljen» ble nemlig den mest sette programserien på norske sekundærkanaler da den ble sendt fra januar i år.

Mellom 81.000 og 136.000 seere fulgte politiet i Drammen, Alta, Hammerfest, Fredrikstad, Bergen, Trondheim, Moss og Vansjø.

– Dette er sterke tall for en nisjekanal. I «Nattpatruljen» kommer vi tett på betjentene, som gjør en fantastisk jobb og i tillegg leverer foran kamera, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk.

I motsetning til serien «Politiet» på TVNorge, hvor det ble klippet fra den ene politibilen til den andre, følger «Nattpatruljen» en enkelt patrulje èn natt.

Politiforum kjenner til at politifolk som har stilt seg til rådighet, har fått positive tilbakemeldinger personlig fra seere, som føler de er blitt godt kjent med dem. Det har riktignok vanket noen henvendelser i posthyllene, får vi vite…

I høst er det patruljer i Haugesund, Follo, Arendal, Asker og Bærum og Stavanger som skal i ilden på MAX.

Samtidig fortsetter «S05» i Trondheim med den sindige innsatsleder Anders i pikettsetet og den langt over normalt trafikkinteresserte Olav som fører.

Leder

Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene.

I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.

Til toppen