Anette Carnarius Elseth har i flere år gått i politiuniform. Den har hun imidlertid tatt av seg som politisk rådgiver, og nå statssekretær.
Anette Carnarius Elseth har i flere år gått i politiuniform. Den har hun imidlertid tatt av seg som politisk rådgiver, og nå statssekretær.

Nå har politikvinnen blitt statssekretær

PF-medlemmet har rykket opp.

Publisert Sist oppdatert

I januar ble Anette Carnarius Elseth politisk rådgiver for justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). På tampen av året har det nå blitt opprykk for politikvinnen og medlemmet av Politiets Fellesforbund.

Anette Carnarius Elseth har blitt statssekretær.
Anette Carnarius Elseth har blitt statssekretær.

Elseth går inn i rollen som statssekretær for justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen, og med det også inn i departementets politiske ledelse.

– Jeg ser frem til flere utfordrende oppgaver og skal jobbe for gode resultater i tiden framover. Det er vemodig at Anders Anundsen valgte å gå av. Jeg valgte å fortsette fordi jeg synes det er viktig å følge opp det som startet og jeg er fortsatt ikke helt i mål, sier Elseth til Politiforum.

Elseth ble utdannet fra Politihøgskolen i 2001, og har blant annet jobbet som etterforsker og hundefører. Hun har jobbet både i Oslo og gamle Romerike politidistrikt, og jobbet fram til i januar som vaktleder i nye Øst politidistrikt.

– Siden jeg er den eneste i politisk ledelse i departementet som har valgt å fortsette, kan jeg bidra med kontinuitet og historikk, i tillegg til den faglige kompetansen som jeg har med meg fra praktisk erfaring i politietaten, sier Elseth.

Ove Vanebo: – Ville ikke jobbet under Amundsen

Også Høyre-politiker Thor Kleppen Sættem og Frp-politiker Toril Reynolds er utnevnt til nye statssekretærer for justis- og beredskapsminister Amundsen.

Gir seg: Ove Vanebo
Gir seg: Ove Vanebo

Mens Elseth rykker opp, har Gjermund Hagesæther og Ove Vanebo forlatt sine jobber som statssekretærer i Justis- og beredskapsdepartementet.

Til ABC Nyheter sier Vanebo at han uansett bestemte seg for å slutte da Anundsen ville gi seg. Men han innrømmer også at han står et stykke unna Per-Willy Amundsen i innvandring.

– Det er ingen hemmelig at vi blant annet har et ulike syn i innvandringsspørsmål. Jeg ville nok ikke arbeidet under han. Jeg er mer moderat og liberal enn Amundsen, men som sagt ville jeg ikke fortsatt uansett, sier Vanebo til ABC Nyheter.