Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt.

Norges lengstsittende politimester har sagt opp

Kirsten Lindeberg (67) slutter som politimester i Agder politidistrikt ved årsskiftet. Da har hun hatt jobben i tolv og et halvt år.

Publisert

Lindeberg har vært politimester i Agder politidistrikt på åremål fra 2008, under intet mindre enn fire politidirektører: Ingelin Killengreen, Øystein Mæland, Odd Reidar Humlegård og Benedicte Bjørnland.

67-åringen kunne sittet ut hele sitt nåværende åremål, altså ut hele 2021, men har valgt å si opp stillingen sin. Oppsigelsen ble levert inn allerede 30. april, melder Fædrelandsvennen.

– Jeg har noen tanker om å være en aktiv pensjonist og samfunnsborger. Og så har jeg alltid ønsket å ta pianotimer, sier Lindeberg til avisen om hva hun skal gjøre som pensjonist.

Før hun ble politimester, hadde Lindeberg jobberfaring fra blant annet Skattedirektoratet, Statens Vegvesen og Kristiansand kommune. Juristen hadde ingen erfaring fra politiet før hun ble politimester.

Lindeberg har etter planen sin siste arbeidsdag i midten av desember, ifølge Fædrelandsvennen. Stillingen som politimester er ennå ikke utlyst, og Lindeberg ønsker ikke å si noe om hva som kreves av hennes etterfølger.

– Jeg er ikke den som skal si noe om min etterfølger. Gjennom et langt yrkesliv har jeg lært at det er den som får en lederjobben som selv skal forme den.

Powered by Labrador CMS