Arrangerer prøve-politimesterskap i funksjonell fitness

– Vi tenker at det er mange som motiveres av en konkurranse og som blir gira av det, sier arrangementsansvarlig Martine Baalsrud.

Publisert

I begynnelsen av juni inviterer Bergen Politiidrettslag til prøve-politimesterskap i funksjonell fitness – også kjent som treningsformen crossfit, som blant annet baserer seg på styrkeløft, kondisjon, spenst og gymnastikk.

Gruppa som har tatt initiativ til prøve-politimesterskapet, har også tidligere vært med å arrangere PHS-games og Vest PD-games.

– Vi fikk mange positive tilbakemeldinger etter disse arrangementene og vi ønsket å videreføre suksessen til hele Politi-Norge, sier arrangementsansvarlig Martine Baalsrud.

Medarrangør Sara Yuzer skyter inn at konkurransen vil organiseres med en kvalifiseringsdel og en finaledel.

– Konkurransen utføres av lag på to og to, og det er et lag for damer og et for herrer. Også har vi to forskjellige klasser, en åpen og en master-klasse. Sistnevnte klasse er tiltenkt de som er fra førti år og oppover, sier hun.

For å komme til finalen må tre kvalifikasjonsøkter gjennomføres innen et bestemt tidsrom. Disse øktene inneholder øvelser med styrke, utholdenhet og løping.

Selve finalen holdes i velegnede treningsfasiliteter på det militære treningsanlegget på Haakonsvern orlogsstasjon. Det er også eksterne dommere i finalen.

Målet med arrangementet er å oppfordre til fysisk aktivitet, forteller Baalsrud.

– Vi tenker at det er mange som motiveres av en konkurranse og som blir gira av det. Funksjonell fitness er en voksende sport, og prøve-politimesterskapet er en fin måte å la folk få prøve det ut. Arrangementet skal være et tilbud for de som er glad i trening og en utfordring, sier hun.

Baalsrud legger til at det også er en fin arena for ansatte i politiet til å møtes utenom jobb. Også passer treningsformen godt med politiyrket.

– Crossfit er en allsidig treningsform, som passer godt med politiyrket. Treningsformen kombinerer veldig mange type idretter, alt fra svømming til vektløfting. Også er det en inkluderende idrett, fordi må ikke være god i alt for å gjøre det bra. Selv om du ikke løper raskest, så kan du likevel gjøre det bra på styrkeløft og omvendt, sier Baalsrud.

Yuzer trekker frem at man de siste årene har sett at opptak til for eksempel UEH og beredskapstroppen har brukt crossfit-lignede øvelser.

– Man har sett de siste årene at flere av øvelsene som man blir testet i under disse opptakene, har elementer fra crossfit. Du skal ta så og så mange repetisjoner eller runder på en gitt tid, sier hun.

Yuzer trekker også frem at det en fin mulighet å knytte bånd med andre i politietaten på.

Prøvepolitimesterskapet arrangeres fredag 10. og lørdag 11. juni.

– Vi vil oppfordre folk til å melde seg på, og som vi har skrevet i invitasjonen, så man må være forberedt på å bli utfordret, og bli sliten. Utover det så er det åpent for alle som liker å trene, avslutter Baalsrud.

Powered by Labrador CMS