Alfra Drift Advance GTX.
Alfra Drift Advance GTX.

Polititing og tang

Vanntett grep

Når joggeskoene blir for myke er dette et stødig alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Politiforum tester: Alfra Drift Advance GTX. Produsent: Alfa Skaft. Høyde: 8,5 cm. Vekt: 360 gram per sko. Pris: 2199 kroner.

Før jeg begynte på Politiskolen, trodde jeg det het sko og skospor. Men neida, fottøy var den korrekte politibetegnelsen vi fikk i faget «Kriminalteknikk». Og vi fikk vite at de kriminelle avsatte fottøyspor, ikke skospor.

Fottøysporet etter Alfa Drift er ikke kriminelt, men grovt. Sålen gir et fantastisk grep på glatte stier og våte steiner. En tur ned i fjæra med vann opp på goretex-en var ikke noe problem. Føttene forble like tørre. Det samme var tilfelle etter labbing i regnvått gress.

Systemet for hurtigsnøring uten tradisjonelle skolisser fungerer veldig bra. I campen ut og inn av teltet var det enkelt å smette på seg skoene, og de sitter godt nok til bruk uten å stramme lissene.

Trenger du fottøy som er mer stødig enn myke joggesko, men ønsker å unngå tyngre fjellstøvler til de lettere turene, kan Alfa Drift være et godt valg som en mellomting mellom joggesko og fjellsko. Jeg opplevde god demping, og stiv nok såle til å gå behagelig i over steinete grunn. Skoen har en god og bred lest som passer nordiske føtter godt.

Sålen gir et fantastisk grep på glatte stier og våte steiner. 

Rådet fra Alfa om å gå opp en størrelse synes jeg er godt. Det gir plass til litt tykkere strømper, uten at det blir mer klamt på foten.

Skoene ser ut til å tåle godt bustete bruk ute i lyng, skog og kratt, og har blitt en favoritt på de lettere turene og til hverdagsbruk.

Pluss: Bedre enn joggesko i fjellet.

Minus: Prisen - dette er ikke de rimeligste skoene, men du får det du betaler for.

Powered by Labrador CMS