Test: Sitter som klistret

De henger på disse brillene. Enten det er på joggeturen, sykling, ballspill eller bak rattet. Passformen er god og vekta liten.

Publisert

Pluss og minus

Pluss: Midt i blinken for sportsaktivitet.

Minus: Prisen gjør at følelse av tapet blir større når de mistes eller ødelegges.

Med kun 37 gram på vektskåla, henger disse brillene like godt på som en sivil UP-bil gjør etter råkjørerne. Brilleglassene, eller linsene som Oakley kaller dem, er spesialisert for å få frem kontraster ute i naturen. Noe som hjelper for å se underlaget hvor man setter beina under joggeturen, eller hvilken linje du skal følge på terrengsyklingen. Selv med svetten silende nedover fra panna, opplevde vi under testen ingen duggdannelse på innsiden av brilleglassene. Trolig på grunn av god ventilasjon med fire slisser på toppen av brilleglasset.

Fakta

Produkt: Oakley radar ev path med prizm black iridum glass

Vekt: 37 gram

Pris: Vi lånte brillene fra Milrab, som selger brillene for 1799 kroner

Brillene følger tett på ansiktet, og i en foroverlent posisjon som på sykkel, skal det mye til for at sola skinner inn mellom pannebrasken og brillene. Linsene er uten ramme på side og nedkant, noe som øker synsfeltet i sammenlignet med briller med innramming. «Plutonite»-linsene blokkerer skadelig lys, og de er formet uten at det skal være feilbrytning i lyset inn til øyet.

Oakley bruker ordet «Unobtanium» på gummien rundt nesepartiet; et litt morsomt begrep om en vare som nærmest er uoppnåelig god. Uansett, solbrillene glir ikke så lett ned, selv når det blir varmt. Dette er briller i øvre sjikt. Kvaliteten følger prisen, og både linsens evne til å få frem kontrast, brillens evne til å henge på ansiktet og å beskytte synet veier tungt. Det høy kvalitet ikke får gjort noe med, er egen evne til å hensette brillene på IKS (ikke kjent sted), med evig tap som resultat.

Les flere tester her.