PF-LEDEREN HAR ORDET

«Vi er ett politi for alle. Og vi er en fagforening for alle.»

I disse tider er politiets beredskapsevne viktigere enn noen gang. Sjeldent har jeg vært mer enig i uttrykket «ettertiden vil dømme oss for det vi gjør nå».

Publisert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

I skrivende stund er vi midt inne i forhandlingene om den livsvarige pensjonen til de som har særaldersgrense. Det er viktig at vi får til en ordning som vi både kan leve med og leve av. Den regjeringsoppnevnte gruppen, som har sett på hvem som skal ha hvilke særaldersgrenser, har levert en rapport som nå skal behandles politisk.

Slik vi ser det er det en rapport med mangler, men den har et viktig poeng. Politiets beredskapsevne er viktigere enn noen gang.

Fjernes særaldersgrenser må vi ansette flere slik at beredskapen ikke svekkes. Budsjettene må derfor økes tilsvarende, og det virker ikke særlig sannsynlig i disse tider.

Dette står seg også godt med tanke på konklusjonene fra Totalberedskapskommisjonen. Hovedfunnet er tydelig: For å ruste oss for en usikker fremtid må totalberedskapen heves.

Leder av kommisjonen, Harald Sunde, sier vi trenger et taktskifte og da er vi i Politiets Fellesforbund tydelige på at politiets rolle både i et samspill og alene må gjennomgås.

Manglende langtidsplaner går igjen både i denne og Forsvarskommisjonens rapport, og må nå virkelig tas på alvor. Sjeldent har jeg vært mer enig i uttrykket «ettertiden vil dømme oss for det vi gjør nå».

Vold og trusler mot politiansatte er et økende problem over hele Europa.

Vold og trusler mot politiansatte er et økende problem over hele Europa. Ikke bare for politiet som arbeidsplass, men for velferdssamfunnet. De nordiske fagforeningene har lenge jobbet med denne problemstillingen, og det er derfor svært gledelig at arbeidsgiver nå i de respektive landene ønsker å se på dette sammen med oss.

Det er ekstra gledelig at Politidirektoratet er først ut til å huse det aller første samarbeidsmøtet. Ved felles utfordringer bør man også kunne se på felles løsninger.

Politiets Fellesforbund sin jobb med identitetsskjerming for ansatte er ett tiltak, mens de andre nordiske landene har andre løsninger som Norge kan lære av. Det er et viktig arbeid som ligger foran oss.

Pride-måneden er over og det var mye fokus på politiet, uniform og evalueringer i forkant. Det er mange som har sterke meninger og følelser knyttet til dette, men det tar ikke bort engasjementet eller støtten som Politiets Fellesforbund har hatt i mange år for å løfte det denne måneden står for.

Selv om markeringen nå er avsluttet, fortsetter arbeidet for å øke kompetansen på likestilling og mangfold både i fagforeningen og i politiet, slik at politiet kan møte ulike mennesker med respekt og toleranse, og gi trygghet og beskyttelse for alle.

Vi er ett politi for alle. Og vi er en fagforening for alle.

Da ønsker jeg dere alle en riktig god sommer! Tusen takk for at den gode jobben dere gjør hver eneste dag. Tusen takk til alle tillitsvalgte som passer på dere som passer på oss. Nå håper jeg dere får noen fine dager og klarer koble litt av fra verdens viktigste jobb.

Politiets Fellesforbund er her for deg – også gjennom ferien.

Powered by Labrador CMS