NORSK SOMMER: Per-Ludvik Kjendlie, leder av Politihøgskolens bacheloravdeling i Stavern, synes norsk sommer er best og skal feriere på hjemmebane.

– I løpet av ferien får jeg ofte et annet perspektiv

Per-Ludvik Kjendlie, leder av bacheloravdelingen i Stavern, skal bruke ferien til å reflektere over mer langsiktige utfordringer på jobb – for så å komme tilbake med ny inspirasjon.


I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og om hverdagen i politiet.

Dagens sommergjest:
Per-Ludvik Kjendlie
Leder for bacheloravdelingen i Stavern (PHS)

 

I april vedtok styret ved Politihøgskolen (PHS) at bachelorutdanningen i Stavern skal legges ned, hvis de får beskjed om at studentantallet skal reduseres til 450 eller færre. Varaordfører i Larvik kommune, Olav Nordheim (Sp), har kalt den mulige nedleggelsen en «katastrofe».

Når han er tilbake fra sommerferie, skal Per-Ludvik Kjendlie, leder av bacheloravdelingen i Stavern, gjøre det han kan for at politiutdanningen i Stavern skal bestå. 

– Hva gjør du for å slappe av på sommeren?
– Jeg bader og svømmer, padler i kajakk og leser en god bok. 

– Hvor reiser du på ferie?
– Vi ferierer i Stavern-området, her vi bor. Og på Lifjell i Telemark. En sydentur kan forekomme på våren eller høsten, men sommeren er best i Norge.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?
– Jeg får tid til å lese en krimbok og dra på båttur i skjærgården.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?
– Fordi det er viktig å koble av og lade kreftene. I løpet av ferien får jeg ofte et annet perspektiv, tid til å reflektere over mer langsiktige utfordringer på jobb, og jeg kan komme tilbake med ny inspirasjon, nye ideer og ny energi.

– Leser du mail fra jobben i ferien?
– Ja, selvfølgelig. Det blir ikke borte. Men store saker og det som krever mye jobb, klarer jeg å parkere.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?
– Ja! Det er alltid fint å starte opp igjen og møte fantastiske kollegaer. Vi får nye studenter i august – det er også noe jeg gleder meg til. Å legge til rette for at studentene skal få tre lærerike og hyggelige år ved Politihøgskolen i Stavern, er det som motiverer meg.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk).
– Jeg har ingen spesielle. 

– Politihøgskolens bacheloravdeling i Stavern står i fare for å legges ned. Hva er det beste med politiutdanningen i Stavern, og hvorfor er det så viktig at dette studiestedet består?
– Stavern har landets beste studiemiljø. Ja, jeg vet det er godt miljø i Bodø og Oslo også. Studentene presterer og lærer mye når de trives, og vi har et meget dyktig korps av undervisere. Det er kort vei og tett kontakt mellom studentdemokratiet og ledelsen. Vi har også unike forutsetninger for å kunne øve og drive undervisning der teori og praksis lett kan kombineres innenfor samme undervisningsøkt. Fag- og forskningsmiljøet i Stavern, med fokus på det operative, er også unikt. Studiestedet har faktisk undervisning i spennet fra den ferskeste B1-student, til politimestere som er på stabskurs i krisehåndtering. Mulighetene for samarbeid mellom operativ seksjon (EVU), bachelor og UPs hovedkontor er også en styrke ved studiested Stavern, samt vårt samarbeid med andre utrykningenheter. Vi får til øvelser for studentene som involverer både brann, ambulanse og Sivilforsvaret.

– Hvis du skulle velge tre egenskaper/verdier det er viktig at politistudenter sitter igjen med etter endt bachelor, hvilke ville det vært?
– Nei, det er jo ikke helt rett å plukke ut bare tre egenskaper, da politiyrket er så mangefasettert. Men likevel: Mental robusthet, medmenneskelighet/empati og handlekraft/ansvarlighet. 

STOLT: Per-Ludvik Kjendlie skrøt av studentene sine da 2019-kullet nylig ble uteksaminert fra PHS i Stavern.

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her

Powered by Labrador CMS