Andrea Mandt, Kristin Akerholt og Tore Buene i Oslo politiforening (OPF) ønsker alle medlemmer av Politiets Fellesforbund velkomne til debatten. Interesserte kan ta kontakt med OPF.
Andrea Mandt, Kristin Akerholt og Tore Buene i Oslo politiforening (OPF) ønsker alle medlemmer av Politiets Fellesforbund velkomne til debatten. Interesserte kan ta kontakt med OPF.

Skal debattere politiledelse og kultur

Oslo politiforening (OPF) inviterer til politisk debatt for å sette temaet «ledelse og kultur i politiet» på dagsordenen.

Publisert Sist oppdatert

− Vi føler at det har blitt en etablert en sannhet om at det er dårlig kultur og ledelse i politiet. Det startet med kritikken i 22. juli-kommisjonens rapport og senere har flere kastet seg på i debatten, sier organisasjonssekretær Andrea Mandt i OPF.

Dette gjør at OPF nå spør hva som er galt med politikulturen - og om det er riktig at det er så mye galt med politiledelsen?

Som paneldeltakere har foreningen fått med seg justiskomiteens leder Hadia Tajik (Ap), tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde, Politidirektoratets HR-direktør Karin Aslaksen, førsteamanuensis Thorvald Hærem fra BI, PF-leder Sigve Bolstad og Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold.

− Med de spennende innlederne som kommer, har vi som mål å skape en arena der vi kan ta verdidebatten, og få frem både fakta og synspunkter, sier Mandt.

OPF viser til at det ofte er enkeltsakene som kommer frem i justisdebatten.

− Vi ønsker i å se hele bildet i en større sammenheng, sier Mandt.

Tilbakemeldingene OPF har fått, er at det som er sagt om kultur og ledelse har vært for vagt til å kunne gripe tak i det.

− Vi utfordrer debattdeltagerne til å konkretisere hva som ligger i begrepene som brukes i samfunnsdebatten, sier Mandt, som sier de jakter på de gode historiene om god ledelse og kultur i politiet.

− Vårt mål er at dette skal være en konstruktiv debatt med et blikk for fremtiden.

Debatten sendes direkte på TV2, og arrangementet er åpent for alle medlemmer av Politiets Fellesforbund.