Politiforum vant tung forsidepris

I skarp konkurranse med alle landets fagblad vantPolitiforum i går kveld den ettertraktede forsideprisen.

Publisert Sist oppdatert

Det ene råtne eplet i en haug med grønne og friske- tett fotografert, uten unødvendige forklaringer. Det holdt til forside-seierfor Politiforum.

Juryen sa det slik:

- Det er ingen menneskerett å klekke ut geniale førstesideideer. Noenav oss greier det aldri. Men en sjelden gang sier det «pling» i et kreativthode... og man kjenner med en gang at ideen med stor «I» sitter.

Vi tipper at den eller de som diskuterte seg frem til denne førstesideideen,fikk en umiddelbar og sterk lykkefølelse. Fagpressemagasinet sto ikke foran enenkel oppgave da de skulle bildelegge historien om at tilliten til politietsvekkes. Løsningen ble super, saftig og subtil. Juryen merker seg i tillegg atPolitiforum ikke har falt for fristelsen til å underbygge bildet tittelmessigeller i ingressen. Her er ikke ordet råtten nevnt. Flott!

- Denne prisen verdsetter vi svært høyt, og vi er takknemligfor at Fagpressens jury så poenget vi ønsket å få frem tydelig uten å væreovertydelig. Vi betrakter prisen som en anerkjennelse og støtte til at vi gårinn i vanskelige, men viktige saker, sier redaktør Ole Martin Mortvedt. Hantrekker frem journalist ThomasBerg som var idémakeren, og designer Jarle Frivold idesignbyrået Upstruct som videreforedlet ideen.

De øvrige prisene ble fordelt slik

Fotoprisen gikk til Kommunal rapport for evne og vilje til ågi bildene en betydelig plass i reportasjen. Markedsprisen gikk til DagfridHammersvik. Designprisen gikk til Snitt, Hedersprisen til Odd H. Vanebo,Nettprisen til Apéritif, Journalistprisen til Ren Mat og Fagpresseprisen gikktil Apollon - det eneste universitetsmagasin som jobber etter redaktørplakatenmed fristilt redaksjon.