Tolldirektøren vil ikke avvise væpnede tollere i Nord-Norge

Tolletaten i nord må styrkes etter inntoget av svensk gjengkriminalitet, mener tolldirektøren, som ikke vil utelukke væpning av norske tollere.

Publisert Sist oppdatert

– Væpning av norske tollere er ikke noe som står øverst på listen vi har av tiltak. Men vi lever i tider der jeg ikke vil avvise noen ting, sier tolldirektør Øystein Børmer til NRK.

Politiet i nord har lang utrykningsvei til grensestasjonene, noe som er en av årsakene til at væpnede tollere vurderes. I tillegg møter tollerne i Nord-Norge stadig oftere tunge, væpnede gjengkriminelle på grenseoverganger. Det har flere ganger ført til farlige situasjoner for de ansatte.

– Vi ser at smuglerne ser ut til å bli mer organiserte og de har en større vilje og evne til å utøve vold. Det er urovekkende, særlig med tanke på hverdagen til mine ansatte, sier Børmer.

På svensk og finsk side av landegrensen bærer tollerne tidvis våpen.

Politiet i Troms gikk onsdag denne uken ut og sa at svenske kriminelle nettverk er den største kriminalitetstrusselen i fylket.

Politiet tror fylket er blitt et yndet sted for svenske kriminelle nettverk fordi prisen på narkotika er høyere i Nord-Norge enn lenger sør i landet.

Powered by Labrador CMS