Spesialenheten skal etterforske politiets håndtering av tvillingdødsfall i Spydeberg

Spesialenheten for politisaker iverksetter etterforskning av politiet i saken som gjelder tvillingene som ble funnet døde i Spydeberg i januar i år.

Publisert Sist oppdatert

– Det er rimelig grunn til å iverksette etterforskning i saken hvor politiet, etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra Fossumkollektivet, unnlot å spore mobiltelefonene til Mina og Mille Hjalmarsen, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

TV 2 skrev først om saken som gjelder tvillingjentene som rømte fra barnevernsinstitusjonen Fossum ung fredag 6. januar. Behandlerne mente det var fare for jentenes liv. De ba om sporing av telefonene, men fikk nei fra Øst politidistrikt.

– Jentene hadde blitt reddet om mobiltelefonene hadde blitt sporet, sa daglig leder Mona Spakmo i Fossumkollektivet.

Natt til 8. januar ble tvillingene funnet døde i en leilighet i Spydeberg som følge av en overdose. En person er siktet for uaktsomt drap, men nekter straffskyld.

Formålet med etterforskningen er å avklare spørsmålet om ansatte i politiet har foretatt en straffbar handling eller unnlatelse av sådan i tjenesten.

Spesialenheten skriver at undersøkelsene iverksettes på bakgrunn av medieoppslagene om politidistriktets unnlatelse av å spore mobiltelefonene. Enheten vil innhente opplysninger fra politiet og pårørende.

Powered by Labrador CMS