Politiet går tilbake til vanlig beredskap etter truslene mot moskeer

Undersøkelser rundt truslene fremsatt mot moskeer i Oslo viser så langt at det ikke er grunnlag for å opprettholde ekstra tiltak, opplyser politiet.

Publisert

– Vi går nå tilbake til vanlig beredskap, men vil ha økt årvåkenhet. Politiet vil fremdeles være bevæpnet, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Oslo-politiet ble kjent med truslene lørdag morgen. Ifølge flere medier ble truslene framsatt på chattetjenesten Discord. Politiets operasjonsleder Øyvind Hammervold sa til NTB lørdag at truslene var rettet mot muslimske trossamfunn.

Han sa politiet hadde «en god formening om hva dette går i», men var tilbakeholden med mer konkret informasjon om hvor truslene er rettet.

Politidirektoratet hadde allerede besluttet nasjonal bevæpning under id-feiringen mellom 9. og 13. april. Etter at det lørdag ble fremmet trusler mot muslimske trossamfunn, ble tiltaket framskyndet til å gjelde allerede fra lørdag ettermiddag.

– Bakgrunnen er trusler fremsatt mot muslimske trossamfunn, og at det i neste uke er den muslimske høytiden id al-fitr. Politiet er i dialog med PST om truslene, skriver fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup i Politidirektoratet.

Politiet viser til at PST i en trusselvurdering vurderer høytider og merkedager hvor mange mennesker samles, som aktuelle terrormål. Muslimske høytider er nevnt som eksempel på slike merkedager.

– Saken er ikke ferdig etterforsket og vil etterforskes videre, skriver politiet i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS