Høyre foreslår fotlenke for kriminelle barn – Brenna vil ikke avvise

Høyre vil ha egne «forvaringsinstitusjoner» for ungdomskriminelle og mulighet for fotlenke på mindreårige. Aps Tonje Brenna er åpen for å diskutere forslaget.

Publisert Sist oppdatert

Institusjonstilbudet skal være landsdekkende og ligne barnevernet, men ha låst dør. Det skal være rettet mot barn og unge som gjentar grov og gjentatt kriminalitet, forklarer barnevernspolitisk talsperson Tage Pettersen (H).

– Mange barn er under barnevernets omsorg, men de har verken kompetanse eller myndighet til den rette behandlingen, eller til å låse døren, sier han til TV 2.

Høyre fremmet forslag i Stortinget denne uken. Forslaget kommer opp til behandling først til høsten.

Arbeiderpartiets nestleder Tonje Brenna vil holde døra på gløtt, skriver Nettavisen.

– Jeg mener vi trenger nye verktøy for å håndtere de yngste lovbryterne. Jeg har ingen partipolitiske skylapper for gode forslag – dette er for viktig til å kjekle, sier hun.

Hun understreker at det er viktig å strupe rekruttering til kriminelle miljøer samtidig som man sørger for å gi folk mulighet til utdanning og å komme i arbeid.

– Ethvert tvangsmiddel må kombineres med oppfølging som gir muligheter for trygge liv på riktig side av loven. Å låse barn inne på institusjon gjør de ikke nødvendigvis til gode naboer senere i livet, sier Brenna.

Powered by Labrador CMS