Forsegler Svinesund

Den største inngangsporten til Norge skal endelig bevoktes godt. Østfold politidistrikt har satt den første kontrollbilen på veien.

Publisert Sist oppdatert

- Mannskapet knyttet til kontrollbilen jobber med å kontrollere grenseområdene for å avdekke ulovlig innvandring, sier politimester i Østfold politidistrikt, Otto Stærk.

Han fikk 19,9 millioner i øremerkede midler av Politidirektoratet, som skal gå til bedre kontroll av grenseområdene. I løpet av året skal 30 nye årsverk komme på plass i distriktet. Svinesund, den største porten inn i Norge, skal endelig bli godt bevoktet.

Av de 30 årsverkene skal fire av dem etterforske menneskesmugling. To årsverk skal bemanne en mobil registreringsenhet og 24 årsverk skal knyttes til grensekontroll og til å døgnbemanne en grensekontrollbil. Denne bilen kommer også til å bevokte grensen i Follo.

Ifølge Stærk er noen av de 30 allerede ansatt, mens resten skal rekrutteres i mars.

- Med denne bemanningen tror jeg vi skal klare bra resultater. Innsatsen skal først og fremst bidra til at vi ikke får ID-løse inn i landet. I tillegg skal vi så godt som mulig legge til rette for at PU raskt kan få folk ut av landet, sier Stærk.

Han legger til at resultatene trolig også vil syns på andre områder.

­- Det er ikke vanntette skott mellom seksjonene. Vi kommer til å ta tak i alt vi kommer borti av ulovligheter, sier han.