Ida Melbo Øystese, politimester i Oslo politidistrikt.

Hun blir Oslos nye politimester

Ida Melbo Øystese overtar etter Beate Gangås.

Publisert Sist oppdatert

Det ble klart i statsråd i dag.

Øystese kommer fra jobben som politimester i Øst politidistrikt, som hun har hatt siden august 2019 - først konstituert etter at Steven Hasseldal ble innbeordret til Politidirektoratet, før hun fikk jobben permanent i april 2020.

Nå overtar hun altså som politimester i Oslo etter Beate Gangås, som i oktober fikk jobb som sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

– Jeg er svært takknemlig for den tilliten jeg er vist ved å bli utnevnt til politimester i Oslo. Det er viktig for meg å være en politimester som er tett på innbyggerne. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med mange flinke medarbeidere for å skape best mulig polititjeneste for innbyggerne i Oslo politidistrikt, sier Øystese i en pressemelding.

Tredje kvinnelige politimester

Gangås har allerede begynt i den nye stillingen, og Øystese vil ta fatt på jobben som politimester i Oslo på det tidspunktet Politidirektoratet bestemmer.

Øystese blir Oslos 31. politimester totalt, og kun den tredje kvinnen - etter Ingelin Killengreen og Beate Gangås.

Øystese er utdannet jurist, og har blant annet vært ansatt i ulike stillinger i Follo politidistrikt fra 2003 til 2013, før hun gikk inn i en stilling som leder for virksomhetsutvikling i Merverdiprogrammet i Politidirektoratet.

Hun har i tillegg gjennomført ulike kurs og utdanninger i ledelse, krisehåndtering og beredskap, blant annet ved Forsvarets høgskole og Politihøgskolen, ifølge pressemeldingen.

Glad toppledelse

Fra 2014 til 2017 var hun rådgiver for tidligere politidirektør Odd Reidar Humlegård, før hun ble visepolitimester først i Vest og deretter i Øst politidistrikt.

– Jeg er glad for at Ida Melbo Øystese nå går til politimesterstillingen i Oslo. Hun har lang og bred erfaring fra etaten, god kunnskap om innbyggernes forventninger til politiet, og de utfordringer vi som etat står foran. Øystese er en reflektert medarbeider som bidrar inn i den nasjonale ledergruppen på en konstruktiv og god måte. Hun er åpen og tydelig i sin formidling. Dette er kvaliteter jeg setter pris på. Jeg ser fram mot et fortsatt godt samarbeid med Øystese, og ønsker henne lykke til i Oslo, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i pressemeldingen.

– Jeg er glad for at hovedstaden har fått en erfaren politimester. Jeg ønsker henne lykke til i stillingen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i en egen pressemelding.

Totalt seks søkere

Søknadsfristen til stillingen som politimester i Oslo utløp 4. desember, og jobben tiltrakk seg totalt seks søkere - hvorav en mannlig og en kvinnelig søker har trukket søknadene sine.

På den offentlige søkerlista gjensto det fire navn:

  • Ahmed Alisawi (33)
  • Steinar Langholm (59)
  • Ida Melbo Øystese (54)
  • Arne Hammersmark (58)

Politidirektoratet opplyser om at stillingen som politimester i Øst politidistrikt vil bli lyst ut om kort tid.

Powered by Labrador CMS