Uflaks med amfetaminsalget

Det gikk ikke helt som planlagt for en amfetaminselger og -kjøper på Hamar en dag i august.

Publisert Sist oppdatert

Under dekke av fint vær og en del folk ute i bybildet, fant en amfetaminselger i 30-årene grunn til å møte kunden på en benk på ett av torgene i Hamar. I det som tilsynelatende så ut som en hyggelig passiar, gjorde en kvinne i 50-årene avtale om mengde og formodentlig pris. Enighet ble oppnådd, og pulver og penger byttet hender. Og alt så ut til å gå omtrent som planlagt.

Det eneste som kunne forpurre dette kunne være politiet. Og det gjorde de.

For, på tid og sted som angitt i anmeldelsen, hadde hele narkotika- og vinningsgruppa på Hamar politistasjon inntatt en uterestaurant i anledning godværet i august.

Under lunchen, oppdaget våkne politiøyne kjenningene på benken fem meter fra sitt eget bord. Politiblikket fanget opp muligheten for at noe ulovlig handel var i gjære. En uformell «undercover» spaningsoperasjon ble iverksatt. Politifolkene som satt med ryggen til, spanet via speilreflekssolbrillene til en kollega, andre fulgte diskret med mens de spiste. Penger og stoff byttet hender, og narkotikaens forretningspartnere reiste seg for å gå hver til sitt.

Det var da politiets lunchparti kom seg på beina. Nark- og vinningssjefen ga sin muntlige pågripelsesordre. En ad-hoc pågripelsesgruppe ble etablert, og i løpet av sekunder var pågripelse og ransaking foretatt.

Resultatet var beslag av 20 gram amfetamin og et passende salgsbeløp. Og et ventende ubetinget fengselsopphold for handelspartnerne.

Som så ofte ellers. Det hjelper å få politifolkene ut i gatene. Der folk bor.