Politiets verden

God i engelsk var jeg også, trodde jeg...

Publisert Sist oppdatert

Jeg var ung, fremadstormende FN-politi Kosovo. God i engelsk var jeg også, trodde jeg. Det skulle komme offisielt besøk av en VIP til provinsen og mitt team hadde ansvaret for sikkerheten.

Jeg fikk ansvaret for å detaljplanlegge alle besøksstedene, og hadde fått et fint program fra FN med en rekke adresser som måtte sjekkes i forkant. Jeg hadde stort sett kontroll på de fleste adressene, men oppdaget en restaurant som jeg ikke hadde kontroll på. I programmet sto det at VIP-en skulle spise middag på en restaurant som het "TBC" og jeg brukte en hel dag på å finne den. Jeg sjekket og spurte, men ingen visste hvor den lå.

Neste morgen gikk jeg på igjen med friskt mot og nesten perfekt Oxford-engelsk for å finne den hersens sjappa. Etter nok en dag med knoting, bakgårder og telefoner, bestemte jeg meg for å krype til korset og be oppdragsgiver om hjelp. Jeg ringte kvinnen som hadde skrevet programmet og forklarte at jeg var nesten helt ferdig, men ikke helt visste hvor restaurant "TBC" lå. Jeg sa at jeg visste hvilket område den lå i, men ikke helt eksakt adresse. Fallet ble stort og skammen verkende når hun svarte at "TBC" ikke var noen restaurant men derimot sto for "To be confirmed". Jeg bestemte meg da raskt for å holde dette helt for meg selv inntil foreldelsesfrister osv gjorde seg gjelden. Kan for øvrig melde at jeg nå er mye bedre i engelsk og at dette selvsagt ikke kunne ha skjedd meg i dag................

Utfordringen går videre til Philip Fossnes, KRIPOS. Han har garantert noe han vil dele med oss alle.....

Powered by Labrador CMS