Dette er hjelp til selvhjelp av høy klasse

At skiftarbeid er farlig lærte vi på Politihøgskolen. Arbeid på natta og soving på dagen gjør deg utsatt for kreft, fedme, samlivsproblemer og en masse annet skummelt og ubehagelig.

Publisert

Helsepersonell, arbeidstilsyn, verneombud og andre forståsegpåere er samstemt i sin bekymring om skiftarbeidets elendighet. Eksperter er så samstemt at det nok er sant; skiftarbeid er ikke bra. Det er dårlig. 

Likevel jobber mange politifolk på tunge skiftordninger mye av yrkeslivet, vel vitende om helserisikoen. Kanskje tilhører de den ørlille andelen som takler skiftarbeid, kanskje er motivasjonen noen kroner i nattillegg eller kanskje er det en erkjennelse av at alt i politiet som virkelig er spennende, det skjer stort sett om natta.

Fakta

  • Tittel: «Skiftarbeid og søvn». 
  • Forfatter: Bjørn Bjorvatn
  • Forlag: Fagbokforlaget (2019)
  • Sider: 173

Skiftarbeid er tungt, men hjelpen er heldigvis her i form av Bjørn Bjorvatn sin bok om søvn og skiftarbeid. Dette er ingen bok med pekefingre og advarsler, men en bok med konkrete tips og råd for å gjøre skiftarbeidet enklere for deg.

Bjorvatn leder nasjonalt senter for søvnvansker, og boka han har skrevet til skiftarbeideren rett og slett veldig bra. Tips og råd er mange, de er lettfattelig skrevet og godt dokumentert. Dette er hjelp til selvhjelp av høy klasse. 

 

Ansvarlige arbeidsgivere kan med fordel kjøpe inn et eksemplar til utlån for skiftarbeidende ansatte. Det vil være en liten investering i lavere sykefravær, fornøyde ansatte og dermed god politiproduksjon. 

LES OGSÅ: Dette skjer med hjernen din på nattevakt

Powered by Labrador CMS