Var fornøyd med innsatsen

– Jeg tror ikke jeg er så mye dårligere enn i 1995, sier politibetjent Steffen Engelien fra Oslo politidistrikt.

Han var en av 24 politibetjenter fra 1995-kullet som lot seg teste i Oslo. Politiforum fulgte Engelien og fire andre under 3000-meteren på Bislett stadion.

– Dette gikk overraskende bra! Jeg hadde sett for meg en tid rundt 13,5 minutter, men det ble nesten halvannet minutt bedre, så jeg er godt fornøyd sier politibetjenten, som til daglig jobber med organisert kriminalitet.

Med flere kolleger som heiende tilskuere, løp politibetjentene de syv og en halv rundene på tider helt nedi 11 minutter. Raskest var politibetjent Ivar som til daglig jobber i Beredskapstroppen.

– Ut fra treningsgrunnlaget var det nok som forventet, men det ble ingen knalltid. Jeg husker ikke hva jeg løp på i 95, men tror ikke jeg ligger så veldig langt unna, sier han.

– Vi trener jo mye i arbeidstiden, så det skulle jo bare mangle at jeg ikke er i form. Men jeg begynner jo å bli gammel, så det river og røsker i alle ledd, fortsetter politibetjenten smilende.

Politioverbetjent Tor Grøttum jobber til vanlig som operasjonsleder på operasjonssentralen.

– Det var tungt, men jeg er godt fornøyd med å holde stilen sånn noenlunde. Jeg hadde ingen idé om hva jeg kom til å løpe på. Men i 1995 hadde jeg nok spisset treningen min litt mer inn mot å løpe 3000 meter, sier han til Politiforum.

Leder

Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene.

I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.

Til toppen