På jobb: Slik ser John Roger Lund ut når han er på jobb som sjef for Enhet Øst i Oslo politidistrikt.

Tilbringer sommeren med værflyktninger fra Nord-Norge

Sjef for Enhet Øst i Oslo politidistrikt, John Roger Lund, tar i mot værflytninger på hytta, og slapper av for å kunne jobbe effektivt.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og hverdagen i politiet.

Dagens sommergjest:
John Roger Lund
Sjef for Enhet Øst i Oslo politidistrikt

 Gjengkriminalitet og skyteepisoder har vært blant det Enhet Øst i Oslo politidistrikt har måtte håndtere de siste månedene. Sjefen for enheten, John Roger Lund, forteller at dette krever langsiktig innsats fra flere ulike fagmiljøer.

 Hva gjør du for å slappe av på sommeren? 
Nyter å være på hytta i Drøbak, der jeg sammen med familien tar imot alt for mye besøk. Denne sommeren har jeg håndtert mange værflyktninger fra Fausetraktene. 

 Hvor reiser du bort på ferie? 
– Reiser jeg bort  er det tradisjonelt til Syden eller USA. 

 Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien? 
Er glad i å lage mat og i ferien blir det god til å grille sammen med familie og venner. 

Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben? 
Ferie er viktig for både kropp og sinn. I hverdager med tett program er det utrolig viktig å koble av og la hjernen slappe av. Jeg merker gjerne at det tar to-tre dager før skuldrene senkes. Jeg tror også at en god ferie påvirker produktiviteten og evnen til å tilegne seg ny kunnskap. 

Leser du mail fra jobben i ferien? 
Er ikke systematisk på mailen. 

Ser du fram til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser fram til tiden fremover? 
Ja absolutt  vi skal sluttføre en samlokalisering av fagmiljøene ved Enhet Øst OPD, i tillegg er det mange spennende utfordringer i OPD som krever strategisk og langsiktig medvirkning. 

Hva er din sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk) 

Liker godt å padle kajakk og grille alle typer kjøtt og fisk.

Den siste tiden på Oslo øst har vært preget av skyteepisoder og gjengkriminalitet. Er dere på riktig vei ved å få ned kriminaliteten i disse områdene? 
Siste halvår er det gledelig å se at barne- og ungdomskriminaliteten har gått noe ned i Oslo-Sør. Dette er imidlertid en jobb som krever langsiktig innsats fra flere ulike fagmiljøet ved OPD. 

 Hvordan jobber dere for å få ned kriminaliteten i disse områdene, kanskje spesielt blant ungdomsgjengene? 
Det jobbes tverrfaglig både internt og ved OPD og eksternt opp mot de ulike bydelene. Det er laget en handlingsplan for Oslo-Sør satsningen som er meget bra. Det er ansatt mange nye medarbeidere ved ENØ innenfor flere fagfelt, spesielt forebyggende, hvor vi forventer å styrke tilliten mellom medborgerne og politiet i tiden fremover. Forebyggerne skal sammen med bydelene forsøke å hindre nyrekruttering av unge kriminelle. Det er naturlig å nevne at bakmenn og aktive kriminelle må håndteres i straffesakssporet ved siden av forebyggingen. 

Powered by Labrador CMS