VIL BEVISE SIN USKYLD: – Det er ikke en norsk rettsstat verdig å dømme meg til 21 års fengsel uten bevis, sier Eirik Jensen til Dagbladet.

Jensen: – Jeg er uskyldig

Politiforum har vært i kontakt med Eirik Jensen, som soner i Kongsvinger fengsel. Han ønsker ikke å kommentere saken eller dommen mot seg, eller få opplest hva Einar Aas har uttalt seg om ham.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er dømt til lovens strengeste straff, 21 års fengsel, uten noen form for bevis. Politiet og deretter domstolene har dømt meg etter påstander fra Gjermund Cappelen, sa Jensen til Dagbladet, som i skrivende stund er den eneste avisen som har fått ham i tale etter at Høyesterett avviste anken hans.

Overfor Politiforum avviser Jensen å gi noen kommentar til hverken saken, dommen eller intervjuet med hans tidligere sjef Einar Aas.

Til Dagbladet understreker Jensen at han nå skal bevise sin uskyld.

– Det er ikke en norsk rettsstat verdig å dømme meg til 21 års fengsel uten bevis, sa han videre.

Jensen har hele veien nektet straffskyld.

LES OGSÅ: Einar Aas snakker ut: – Eirik Jensen har utnyttet mange og lurt enda flere

Anstrengt forhold

Den tidligere politimannen har heller aldri lagt skjul på at han har hatt et anstrengt forhold til Einar Aas.

– Einar er en sånn alfahann. Jeg er jo beskyldt for å være det samme, så da var det vel ikke plass til oss begge, sa Jensen fra vitneboksen, ifølge Aftenposten.

De to skal ha hatt svært motstridende syn på hvordan arbeidet skulle utføres. I retten har Jensen også innrømmet at han ikke alltid fulgte politiets informantinstruks, og han mener at Cappelen snakket ham inn i straffesaken for å redde sitt eget skinn.

Jensen har også avvist at han visste om Cappelens omfattende hasjvirksomhet, og har beskrevet Cappelen som «etterkrigstidens beste informant», ifølge NTB.

Tidligere politimester i Asker og Bærum politidistrikt, Torodd Veiding, ønsker ikke å kommentere saken.

– Politidirektoratet har tatt initiativ og nylig varslet en ekstern evaluering av saken. I den sammenheng blir det feil av meg på nåværende tidspunkt å kommentere på enkeltheter i sakskomplekset. Jeg vil bidra til å belyse egen rolle og kjennskap til saken overfor utvalget dersom det blir etterspurt, sier han.

Avviser Jensen-kontakt

Anstein Gjengedal, som var politimester i Oslo politidistrikt fra 2000 til 2012, avviser at Veiding kontaktet ham med opplysninger om at Eirik Jensen kunne være en «møkkete» politimann.

Han trekker frem at politidistriktet heller ikke ble informert da Jensen ble leder for Gjengprosjektet i 2006. Prosjektet var et samarbeid mellom flere politidistrikt, deriblant Oslo og Asker og Bærum.

– Jeg vet ikke hva de satt på av informasjon, men Asker og Bærum politidistrikt burde ha sagt ifra til oss hvis de mente at Jensen ikke var egnet til å lede prosjektet, sier han.

Gjengedal presiserer at hvis Oslo politidistrikt hadde hatt en mistanke, hadde heller ikke Jensen blitt foreslått som leder av prosjektet.

– Jeg tror det er en del god del etterpåklokskap som er ute og går, fortsetter den tidligere politimesteren.

Han reagerer også at på spanerne ikke plasserte mikrofon i bilen til Cappelen, de de begynte å etterforske ham. Gjengedal viser til at da kunne de ha avhørt samtalen mellom Cappelen og Jensen og ha funnet ut av hva som foregikk.

– Jensen var også truet av kriminelle gjenger som ville ha ham ut av systemet. Han var utsatt for trusler en tid. Jensen har gjort mye bra i politiet. Nå er det mange som mener at de har sagt ifra, men det har i hvert fall ikke kommet frem til ledelsen i Oslo politidistrikt, avslutter han.

Powered by Labrador CMS