Utrykningspolitiet må hjelpe til i drapssaker i Innlandet politidistrikt

De mange drapssakene i Innlandet fører til at politiets kapasitet er sprengt. Nå må ansatte fra Utrykningspolitiet hjelpe til i etterforskningen av drapssaker.

Politihuset på Hamar.
Publisert

Bare siden oktober i fjor har ni personer blitt drept i Innlandet politidistrikt. Nå er kapasiteten så sprengt at ansatte fra Utrykningspolitiet må hjelpe til i etterforskningen av drapssaker, skriver NRK.

Politiet i Innlandet opplever et sterkt press på grunn av de mange drapssakene, og har ikke kapasitet til å etterforske andre alvorlige saker.

– Dette er vi dypt bekymret for, sier Kjartan Waage, lokallagsleder for Politiets Fellesforbund (PF) i Innlandet, til NRK.

I løpet av årets fire første måneder har politiet i Innlandet henlagt like mange saker på grunn av manglende kapasitet som det ble gjort i hele 2022 og 2023.

Politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt sier de står i en ekstraordinær situasjon, og at de derfor har sett seg nødt til å omprioritere ressurser internt.

PF Innlandet frykter at beredskapen på veiene blir svekket når opp mot halvparten av UP-personellet i fylket må omdirigeres.

Powered by Labrador CMS