Streik kan ramme Kripos og fire politidistrikter

Over 1200 medlemmer i Akademikernes medlemsforeninger kan bli tatt ut i streik neste uke. Blant dem er ansatte i Kripos og Oslo politidistrikt. Også Unio varsler streikeuttak.

Publisert Sist oppdatert

Hovedorganisasjonen Akademikerne skriver i en pressemelding at de kan komme til å ta ut ansatte i Kripos og Oslo politidistrikt i streik fredag 24. mai.

Meklingsfristen i hovedtariffoppgjøret i staten går ut ved midnatt 23. mai, og dersom ikke partene da har kommet til en enighet, tar Akademikerne ut cirka 1240 medlemmer i streik.

– Streik er arbeidstakerorganisasjonenes mest ytterliggående virkemiddel, det har samfunnsmessige konsekvenser og brukes bare når Akademikerne stat ikke kan forsvare andre løsninger, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne stat, i pressemeldingen.

Rammer fire politidistrikter

Også forhandlingene mellom staten og Unio stat, hovedorganisasjonen som Politiets Fellesforbund er en del av, har meklingsfrist midnatt 23. mai.

Unio varsler i en pressemelding at de også kommer til å ta ut politiansatte i streik.

Unio vil ta ut to ansatte i Oslo politidistrikt, en i Sør-Øst politidistrikt, to i Øst politidistrikt og en i Finnmark politidistrikt i streik, dersom partene ikke kommer til enighet.

– Selv om vi varslet et begrenset streike-uttak i første omgang, så er vi raskt klare til å trappe opp en streik. Omfanget av streike-uttaket og hvordan dette vil ramme vil vi varsle under meklingen neste uke, dersom vi ser behov for det, sier Ørjan Hjortland.

Han er nestleder i Politietss Fellesforbund og leder for konfliktberedskapen i Unio stat.

Krevde reallønnsvekst

Unio stat gikk inn i lønnsforhandlingene med krav om klar reallønnsvekst og forventning om at staten verdsetter ansatte med høy utdanning.

Den 30. april brøt Unio forhandlingene.

– Det ble brudd fordi staten ikke var villig til å legge nok penger på bordet, sa Guro Lind, Unio stats forhandlingsleder da i en pressemelding.

– Den totale økonomiske rammen er ikke god nok, og staten har ikke vist vilje til å komme Unios krav i møte. Det er synd staten ikke vil gjøre mer for å ta vare på sine ansatte med høyere utdanning, når vi vet at statlige virksomheter nettopp sliter med å rekruttere og beholde slike ansatte, fortsatte Lind.

Powered by Labrador CMS