Støre lover tøff kamp mot svenske kriminelle i Norge

– Vi er glassklare på at det vi ser i Sverige, med gjenger og kriminalitet, er fullstendig uakseptabelt, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).
Publisert

– Vi jobber på den måten vi vet virker: Ved å være tøffe mot kriminaliteten, men også tøffe mot årsakene til kriminaliteten, sa Støre da han talte til Aps landsstyremøte mandag.

Han lover å ta alle forholdsregler, og ikke overlate noe til tilfeldighetene, for å motvirke at svenske kriminelle nettverk brer om seg i Norge.

– Politiets siste trusselvurdering viser at voldskriminaliteten når oss også fra vårt naboland, Sverige. Det rykker nærmere. Det skaper utrygghet også i nabolag her hjemme.

–Vi vil ikke ha det her. Vi vil ikke ha det i våre nabolag, i vårt land. Og vi skal gjøre alt det som trengs for å bekjempe kriminelle nettverk!

Statsministeren viser til flere grep regjeringen har gjort mot gjengkriminalitet. Blant annet har de opprettet en ny politipost på Tøyen i Oslo, ny politistasjon på Mortensrud i Oslo og et eget nabolagspoliti på Grønland i Oslo.

– Vi oppretter en egen politistasjon ved svenskegrensen, innfører strengere straffereaksjoner for unge lovbrytere og reduserer tiden mellom lovbrudd og reaksjon, sier han.

Powered by Labrador CMS