Spesialenheten starter undersøkelser etter drapet i Elverum

Spesialenheten for politisaker starter innledende undersøkelser etter at Rahavy Varatharajan ble funnet drept i Elverum.

En kvinne ble 2. januar ble funnet død og en mann ble funnet hardt skadd i en bil i Elverum.
En kvinne ble 2. januar ble funnet død og en mann ble funnet hardt skadd i en bil i Elverum.
Publisert Sist oppdatert

Den 30 år gamle kvinnen ble funnet drept i en bil 2. januar. Etter drapet er det kommet fram at hun flere ganger hadde bedt politiet om voldsalarm og omvendt voldsalarm, men hun fikk det aldri.

I en pressemelding opplyser Spesialenheten for politisaker at de starter undersøkelser på bakgrunn av opplysninger som har fremkommet i mediene.

– Gjennom mediene er det kjent at gjerningspersonen hadde besøksforbud overfor avdøde, og at dette skal ha blitt brutt gjentatte ganger, heter det. 

Skal verne liv

Spesialenheten varsler at de vil ta kontakt med Oslo politidistrikt som er ansvarlig for saken som omhandler besøksforbud, for å innhente relevant informasjon og dokumenter. Det vil også bli innhentet dokumenter fra Innlandet politidistrikt som etterforsker drapssaken.

Spesialenheten varsler at de vil komme tilbake til om det skal iverksettes etterforsking i saken.

– Staten har konvensjonsforpliktelser til å verne liv. Våre innledende undersøkelser skal gi grunnlag for en vurdering av om det er rimelig grunn til å tro at disse forpliktelsene kan være brutt, ved at politiets beskyttelsestiltak forut for drapet ikke var tilstrekkelig på en måte som innebærer straffansvar, skriver Spesialenheten.

LES OGSÅ:  Den store samtalen om vold i nære relasjoner må starte nå

Et varslet drap

Kvinnens familie har rettet skarp kritikk mot politiet og har kalt saken «et varslet drap». Ifølge en fengslingskjennelse fra august 2023 hadde den nå drapssiktede mannen (32) brutt besøksforbudet overfor Varatharajan sju ganger siden april samme år.

Rahavy Varatharajan ble skutt og drept i en bil. Den antatte gjerningsmannen, en 32 år gammel mann, ble funnet svært alvorlig skadd i samme bil. 32-åringen døde senere av skadene. 

LES OGSÅ: Partnervold-saker øker: - Vold kan læres. Vold kan arves

Powered by Labrador CMS